Обласну лікарню можуть реконструювати в рамках «Великого будівництва»

09.02.2022 15:20 Влада
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Скористатися можливостями, які надає Програма Президента, щоб залучити додаткові кошти і надавати послуги європейського рівня, цілком можливо. Про це заявив голова ХОДА Олег Синєгубов під час візиту до клініки.

– Якісно відремонтована будівля, сучасне обладнання, необхідне оснащення – саме це я очікував побачити в головному медичному закладі регіону третинного рівня – Харківській обласній клінічній лікарні, але під час робочого візиту був вкрай неприємно вражений реальним станом речей, – сказав Олег Синєгубов. – Лікарі працюють у, м’яко кажучи, не найкращих умовах, на старому обладнанні. Деякі приміщення вкрай занедбані.

Харківська обласна клінічна лікарня. Фото 9.02.2022

 Зокрема, у закладі немає сучасних безплатних для пацієнтів УЗД-апарата, комп’ютерного томографа та рентген-апарата, через що пацієнтам доводиться проходити такі обстеження у приватних медзакладах.

Читайте також: Олег Синєгубов проінспектував будівництво Харківського онкоцентру

– Із незрозумілих причин у минулі роки приймальне відділення лікарні не потрапляло до програми «Велике будівництво», а отже, не отримало можливості для залучення додаткових державних коштів. Ситуацію треба докорінно змінювати. Жителі Харківщини заслуговують на медицину європейського рівня, а фахові лікарі на гідні умови праці, – зазначив голова ХОДА.