Оновлять карти п'яти районів Харківської області

08.02.2013 14:26 Влада
http://gidtravel.com http://gidtravel.com
Цього року планується завершити роботу з розроблення та затвердження схем розвитку територій та генеральні плани населених пунктів області.

Про це повідомив начальник управління містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації Михайло Рабінович.

Виготовлення містобудівної документації розпочалося ще минулого року, коли набув чинності Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності». Згідно з документом, вести інвестиційну діяльність, оформлювати земельні ділянки, вести будівництво на тих ділянках, щодо яких відсутня містобудівна документація, в якій прописується чітке цільове призначення земельних ділянок і окремих функціональних зон, забороняється.

За словами Михайла Рабіновича, після розрахунків спеціалісти вийшли на суму близько 200 млн грн, які потрібно витратити на документацію, і ще 200 млн грн – на оновлення картографічної основи.

– Це нереальні цифри. Ми проаналізували повністю адміністративний устрій, територіальний устрій, економічні, соціальні, функціональні зв’язки. Цю цифру ми як мінімум зменшили вдвічі. Ми розробили програму, в якій об’єднували цілий ряд сіл, селищ міського типу, і на ці групи запропонували узгоджувати схеми розвитку. Ми розробили програму, на що знадобилося 15 млн грн. У цю суму потрапила фактично розробка трьох схем районів (Валківського, Краснокутського, Чугуївського), за якими схеми відсутні, і розробка схем двох районів у зв’язку з розширенням меж міста Харкова... Робота з розроблення та узгодження схем розвитку районів має бути закінченою цього року, – поінформував Михайло Рабінович.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №16 від 05.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта