Перелік документів для оформлення біометричного паспорта та довідки у Харкові

16.01.2015 15:04 Влада
З 12 січня в Україні почали видавати біометричні паспорти. У Харкові наразі працює лише один пункт видачі на вулиці Римарській.

"СК" публікує перелік необхідних документів для отримання паспорта нового покоління

1. Заява, яка оформлюється під час подачі документів працівником підрозділу ДМС України.

2. Платіжний документ (квитанція) з відміткою банку, відділення поштового зв’язку або кодом проведеної операції про оплату вартості цієї адміністративної послуги та бланка паспорта.

3. Платіжний документ (квитанція) про сплату державного мита або документ, що підтверджує повне чи часткове звільнення від його сплати.

4. Паспорт громадянина України, а для особи, яка не досягла 16 років, – свідоцтво про народження (після прийняття документів повертаються одержувачеві послуги).

5. Для оформлення другого паспорта/проїзного документа чи одночасного оформлення двох паспортів/проїзних документів громадянин додатково подає заяву, в якій обґрунтовує необхідність здійснення регулярних поїздок за кордон (наприклад: здійснення пасажирських чи вантажних перевезень, участь у спортивних змаганнях чи концертно-театральних гастролях, підприємницька, туристична чи журналістська діяльність тощо). При одночасному оформленні двох паспортів/проїзних документів подаються дві заяви-анкети з одним примірником необхідних документів кожна.

Із питаннями щодо оформлення закордонного паспорта можна звернутися до місцевого підрозділу ДМС або Головного управління Державної міграційної служби України у Харківській області за адресою в Харкові вул. Римарська, 24, 61057, та за телефоном гарячої лінії (057) 705-52-80.

Максим Грек, матеріал з газети "Слобідський край" № 5 від 13.01.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта