Переселенців у Харкові приймають лише у режимі живої черги. Запис скасовано

19.12.2014 11:17 Влада
www.pr.ua www.pr.ua
Станом на 17 грудня на Харківщині органи соціального захисту взяли на облік і видали документи майже 83 тис. переселенцям.

 Це найбільший показник серед всіх областей України.

Щоб отримувати соцвиплати, зокрема пенсії, а також щомісячну матеріальну допомогу на житлово-комунальні витрати (884 грн для непрацездатних людей, 442 грн для працездатних), люди мають встигнути подати документи до 31 грудня.

Як розповіла перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації Тетяна Бабенко, наразі за матеріальною допомогою на оплату житла звернулися 22 тис. родин. З них 14 тис. сімей вже отримують виплати.

Читайте також: ПО СТО ЛЮДЕЙ ЗА ДЕНЬ. НА ЩО ОЧІКУВАТИ ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ У ХАРКІВСЬКИХ ЧЕРГАХ
                     ЧЕРГИ В ІЗЮМІ. ПЕНСІОНЕРИ З ДОНБАСУ АТАКУЮТЬ БАНКИ

Всього ж на ці потреби Харківській області з держбюджету виділено 31 млн грн. Що стосується пенсій, то на сьогодні офіційно зареєстровані і отримують ці кошти 68,2 тис. громадян.

А от талонної системи, коли переселенцям призначали конкретний день подачі документів, а черга розтягувалася до квітня, за словами чиновників, вже немає. Зараз робота з переселенцями ведеться у режимі живої черги.

- З цього приводу було багато нарад, роз'яснень. І якщо зараз пройти по районних управліннях соціального захисту у Харкові, то можна побачити лише живу чергу або людей, які записувалися на грудень, - розповіла Тетяна Бабенко. - Майже 50 % наших штатних співробітників сьогодні працюють виключно з переселенцями. Крім того, допомагають працівники Центру зайнятості, Пенсійного фонду, служб сім'ї і молоді. Тобто такої великої проблеми, як раніше, із оформленням документів сьогодні вже немає. Довідки видаються.

Підтвердив таку інформацію і т. в. п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко. За його словами, у районах області в управліннях соцзахисту велетенських черг немає.

- Наприклад, в управліннях соцзахисту в Ізюмському районі, який щодня приймає близько 400-450 переселенців, буває наплив і у 400, і 100 чоловік за день. Це залежить від того, скільки приїхало автобусів з Донбасу. Число цих людей спрогнозувати важко, - сказав віце-губернатор. - Зараз ми побоюємося того, що у 20-х числах грудня на Харківщину поїдуть цілі ешелони громадян з Донецької і Луганської областей, які раніше через якісь причини не могли або не хотіли виїздити з окупованих територій. Однак ми зобов'язані видавати всім їм ці довідки.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта