Переселенцям пропонують альтернативні місцеві вибори у Харкові

25.05.2015 13:25 Влада
http://gazeta.dt.ua http://gazeta.dt.ua
Комітет виборців України розробив законопроект, згідно з яким переселенці зможуть голосувати за обрання Луганської та Донецької облради на мирній території.

Про це сьогодні у ході круглого столу розповів  гендиректор Комітету виборців України Олексій  Кошель. За його словами, тема виборів до Луганської та Донецької облради залишається проблемним місцем місцевих виборів 2015 року. Адже люди з тимчасово окупованих територій не зможуть проголосувати у себе на місцях. Як альтернативу Комітет виборців запропонував законопроект, згідно з яким в обласних центрах України та найбільших райцентрах для переселенців мають бути створені окремі виборчі дільниці. Там тимчасово переміщені особи обиратимуть собі владу на місцях. Зокрема, в Харківській області достатньо буде організувати 30-40 дільниць.

- Це не передбачає великих видатків з держбюджету, - заявив гендиректор Комітету виборців України. - Але в результаті ми отримаємо легітимно обрані ради Луганської та Донецької областей на противагу так званій владі терористичних організацій.

Читайте також: Перевибори прогнозують у 2017 році на Харківщині

За словами Олексія Кошеля, наступного тижня по законопроекту відбудеться зустріч експертів і фокус-групи. Якщо їх висновки будуть позитивними, то документ передадуть до Верховної Ради.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта