Поплічники Жиліна готували нові диверсії у Харкові (ФОТО)

23.04.2015 14:30 Влада
фото прес-служби СБУ фото прес-служби СБУ
Служба безпеки України затримала ще трьох членів «Оплоту», причетних до обстрілу обласного військкомату та вчинення вибухів на залізниці.

Затримані протягом 21-22 квітня входили до знешкодженої на початку місяця диверсійної групи, яких координував з Росії Жилін.

Тоді у рамках спеціальної операції із зачищення регіону від диверсантів та терористів Служба затримала одинадцять «оплотівців».

Читайте також: Групу "харківських партизан" затримала СБУ у Харкові
                       Справу виконавців теракту біля Палацу спорту у Харкові передали до суду
                       Схеми фінансування "ДНР" та "ЛНР" з Харкова розкрила СБУ. Головний підозрюваний - Жилін

Мешканець Харкова, 1975 р. н., обґрунтовано підозрюється у диверсіях на залізниці: вчиненні вибухів біля станції Зелений колодязь Чугуївського району у лютому та під час руху пасажирського потяга у районі м. Чугуїв у березні, приведення у дію вибухового пристрою під вантажним потягом сполученням Основа - Шебелинка у квітні.

Під час обшуків його помешкання правоохоронці вилучили саморобні вибухові пристрої на основі пластиду. Крім того, вилучено автомати АК-74 (один з підствольним гранатометом), 5 боєприпасів для гранатомета ВОГ-25, вогнемет «Шмель», бойовий пістолет з 4-а спорядженими магазинами до нього, велику кількість набоїв калібру 5,45 мм.

Наступного дня співробітники СБУ затримали двох його спільників. Диверсанти на прізвиська «Ламбада» та «Малиш» у серпні минулого року вчинили терористичний акт – з вогнемета «Шмель» обстріляли Харківський обласний військовий комісаріат.

Зловмисники готували нові диверсії в регіоні, у них вилучено значну кількість зброї та вибухівки.

У рамках кримінального провадження за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України тривають невідкладні оперативно-слідчі дії, встановлюються інші спільники затриманих.

Джерело: сайт СБУ
Автор: Администратор сайта