Представники Харківщини обговорили підготовку вступу України в ЄС в Ужгороді

19.09.2023 09:19 Влада

В Ужгороді пройшли конгресові слухання щодо підготовки вступу України в ЄС. Дорожню карту розробляли і представники Харківщини.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», в Ужгороді пройшли конгресові слухання «Про згуртованість і регіональний розвиток у контексті підготовки вступу України до ЄС», організовані Офісом Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України за підтримки Швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України», UCORD. У слуханнях взяли участь голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, народні депутати України, депутати Європарламенту, представники центральних органів виконавчої влади, обласних військових адміністрацій та обласних рад, органи місцевого самоврядування.

На заході обговорювалися розробка та реалізація нової державної регіональної політики, запровадження Дорожньої карти щодо вступу України в Європейський Союз. За словами Тетяни Єгорової-Луценко, вже у жовтні Єврокомісія оприлюднить новий звіт щодо України, а далі плануються перемовини щодо членства країни в ЄС.

– Україна щодня доводить свій європейський вибір, наші герої ціною власного життя виборюють право країни рухатися в обраному українським народом напрямку. Зараз надзвичайно важливо усім представникам влади не забувати про те, що євроінтеграція – процес, який потребує невпинної командної роботи. Вірю в те, що Україна навіть у цих складних умовах спроможна на ще один етап реформ і системних змін на шляху до вступу в ЄС, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Нагадаємо, що з 15 вересня власники пошкоджених або зруйнованих унаслідок російської агресії квартир зможуть отримати до 300 тисяч гривень, за індивідуальні житлові будинки – до 500 тисяч гривень. 

Нагадаємо, що у Харківській області до початку нового опалювального сезону підготують резервні джерела енергопостачання та запаси альтернативних видів палива на випадок відключень від централізованого газопостачання, теплопостачання тощо.

Також нагадаємо, що Харківській області передадуть енергетичне обладнання до зими. 

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Тася Руднєва