Проблеми з роботою. У Харківському центрі зайнятості - наплив переселенців із зони АТО

28.07.2014 11:45 Влада
www.rabota.kharkov.ua www.rabota.kharkov.ua

У Харкові працевлаштовано менше 20 % переселенців. До Харківського обласного центру зайнятості вже звернулися 450 переселенців з Донбасу і Криму.

Про це сьогодні у ході прес-конференції заявив директор установи Володимир Міненко.

За його словами, 75 переселенців були працевлаштовані. Ще п'ятеро отримали роботу у самому центрі зайнятості (один переселенець з Донецької і четверо з Луганської областей). В основному, переселенці розраховують на працевлаштування за інженерно-технічними спеціальностями. Таких вакансій наразі в обласному центрі зайнятості близько 20 %.

Читайте також: Ситуація з безробітними у Харкові. Коментар директора Центру зайнятості

Що стосується працевлаштування людей, які приїхали із зони АТО без трудових книжок, то у таких випадках виникають складності. Проте, за словами Володимира Міненка, ця проблема вирішується.

- Якщо роботодавцю потрібна ця людина, то він візьме її і без трудової книжки. Врешті-решт можна відкрити нову трудову книжку, - сказав Володимир Міненко.

Складності також виникають, коли людина хоче стати на біржу і отримувати допомогу по безробіттю. Володимир Міненко підкреслив: в основному проблеми стосуються тих людей, які вже стояли на обліку в центрах зайнятості у своїх областях, а тепер хочуть продовжити отримувати ці кошти, але вже на Харківщині. Наразі це зробити неможливо, адже потрібно вносити зміни у законодавство. Запит до Києва з цього питання вже направлений.

Директор обласного центру зайнятості наголосив, що сьогодні роботодавці скоріше візьмуть на роботу людину із зони АТО. Тим паче, що потік переселенців не меншає.

- Якщо по Криму зараз немає динаміки звернень, то з Луганської і Донецької областей щодня звертаються по 20-25 осіб, які реєструються у Харківській області, - сказав Володимир Міненко.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта