Протитанкові рови, бліндажі та «зуби дракона»: як будують лінію оборони на Харківщині

13.03.2024 13:51 Влада
«Зуби дракона» / Фото: ХОВА «Зуби дракона» / Фото: ХОВА

У Харківській області до зведення фортифікаційних споруд залучені близько 30 цивільних підприємств, понад 500 працівників та більш як 200 одиниць техніки.

Про це журналістам під час інспектування ходу робіт повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, передає «Слобідський край».

За словами Олега Синєгубова, це вже третій етап будівництва фортифікаційних споруд в області.

– Спочатку ми будували від Харкова, потім по мірі звільнення, а це вже, фактично, третій етап будівництва, третя лінія. Вона вже є, вона буде дооснащуватися, і плюс ще будемо добудовувати кругову оборону міст та селищ, – сказав Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА розповів, що станом на зараз роботи розпочаті майже на ста об’єктах на територіях, які вже розмінували сапери.

На Харківщині будують фортифікаційні споруди

Фортифікаційні споруди побудують уздовж всього кордону з рф / Фото: ХОВА

– Зводимо «зуби дракона», протитанкові рови, опорні пункти, бліндажі. Планується зробити такі фортифікації вздовж всього кордону з рф, – розповів Олег Синєгубов.

Він повідомив, що зведення одного такого об’єкта триває 2 місяці, будівництво споруд проходить за новими проєктами Мінооборони.

Нагадаємо, у грудні минулого року Володимир Зеленський  відзначив рівень фортифікаційних споруд, побудованих у Харківській області.