Процедура поховання на харківських цвинтарях спроститься

25.04.2013 15:23 Влада
http://memory-tour.ru/ http://memory-tour.ru/
Про це повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, коментуючи створення нового комунального підприємства облради «Ритуал».

За словами очільника Харківської облради комунальне підприємство «Ритуал» не працюватиме в усіх населених пунктах області. Підприємство створене, в першу чергу, для того, щоб вирішити проблему, яка є у приміській зоні Харкова.
– Справа в тому, що багато громадян стикаються з проблемою поховання близьких на міських цвинтарях, якщо ці люди були прописані в приміських населених пунктах. І навпаки – тих, хто був прописаний в Харкові, поховати на території області. Наприклад для поховання пільгового контингенту передбачені кошти з бюджету, які, згідно з нормативними актами, виділяються виключно на ту територію, де виконується послуга. Щоб не було порушень Бюджетного Кодексу, і щоб спростити надання послуги, якої потребують люди, ми вирішили створити обласне комунальне підприємство, яке працюватиме разом із харківським міським комунальним підприємством, – зазначив Сергій Чернов.
Проте, за словами голови Харківської облради, якщо жителі того чи іншого населеного пункту Харківщини звернуться до обласної ради з проханням допомогти в організації поховань, через те, що в їхньому населеному пункті відсутнє спеціалізованого підприємства, або є проблеми у здійсненні ритуальних послуг, тоді їм буде надана допомога.
Нагадаємо, що губернатор Михайло Добкін заявив, що створення КП "Ритуал" допоможе навести лад у сфері надання ритуальних послуг похоронними бюро, багато з яких "кришуються" депутатами.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта