Районні ради можуть долучити до програм міжнародної допомоги

28.12.2023 14:22 Влада
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав пропозицію УАРОР про включення районних рад до реалізації програм міжнародної допомоги.

Українська асоціація районних та обласних рад надала пропозиції до законопроєкту про стимулювання участі держорганів та органів місцевого самоврядування в реалізації програм і проєктів міжнародної технічної допомоги та транскордонного співробітництва. Вони стосуються включення районних рад у перелік тих, хто може реалізовувати міжнародні проєкти.

– Від профільного комітету Верховної Ради отримали позитивну відповідь. Розраховуємо на те, що наші пропозиції будуть схвалені й у залі Верховної Ради. Маємо підтримати райради в пошуку партнерів серед європейських інституцій, їх участь у європейських програмах і проєктах, – зазначила президентка Асоціації Тетяна Єгорова-Луценко.

Також вона додала, що комітет ВР підтримав зауваження Асоціації до законопроєкту про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення прозорості місцевого самоврядування. Тепер документ рекомендовано до другого читання.

Раніше Програму підтримки захисників презентували на обласному форумі.

Крім цього, буде започатковано нову відзнаку для учасників бойових дій Харківської області.

Нагадаємо, на сесії облради 23 грудня затвердили бюджет Харківщини.

Автор: Костянтин Оксенюк