Роботу електротранспорту в Харкові вдалося відновити на 90 % – Синєгубов

12.04.2024 11:25 Влада
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

У Харкові та області працюють над відновленням електромережі, наразі вдається обходитися без аварійних відключень.

Про це в етері Національного телемарафону розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов, повідомляє «Слобідський край».

– Що стосується електротранспорту – це ми відносимо до нашої критичної інфраструктури, оскільки в місті проживає більше мільйона людей. То електротранспорт наразі працює. Так, ми можемо ще не запустити окремі маршрути, але, скажімо так, на 90 % і метрополітен, і міськелектротранспорт працює в штатному режимі, – каже Синєгубов

Наразі аварійних відключень у Харківській області немає, діють планові знеструмлення через дефіцит електроенергії в мережах.

– Нам ще потрібно провести досить велику кількість ремонтних робіт для того, щоб повністю ліквідувати наслідки. Однак для нас наразі метою було те, щоб у нас не було саме аварійних відключень, як у нас було раніше на, умовно кажучи, 10 годин і більше, для того, щоб люди чітко розуміли, на скільки годин у них не може бути електроенергії. Щодо дат, тобто цифр, я буду тут дуже, скажімо так, обережний, щоби не інформувати окупанта про наші плани, – говорить начальник ХОВА.

Нагадаємо, 11 квітня близько 05:00 ранку Харків та область зазнали потужного обстрілу критичної інфраструктури. За даними очільника ХОВА Олега Синєгубова, було завдано щонайменше 10 ударів. Тоді ж почали фіксуватися перебої з електропостачанням.