Салюти і феєрверки в Україні відсьогодні заборонені законом: що він передбачає

06.11.2023 17:49 Влада
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

В Україні 6 листопада 2023 року набрав чинності закон про заборонену використання та продажу піротехнічних виробів, призначених для використання під час розважальних заходів класів F2, F3, F4.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на заступницю голови комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенію Кравчук.

«Країна прокидається після чергової ночі обстрілів, щоб почати новий день. 621 день війни. Точно не час, і ще довго буде не час, для петард та феєрверків. І якраз сьогодні, 6 листопада, набирає чинності закон, який забороняє використовувати та розповсюджувати більшість салютів, феєрверків те петард», - написала депутатка у Facebook.

Законом встановлюється, що використання феєрверків (піротехнічних виробів, призначених для використання під час розважальних заходів) класів F2, F3, F4 забороняється.

Продаж та/або передача у будь-який спосіб феєрверків класів F2, F3, F4 забороняється.

Забороняється продаж та/або передача у будь-який спосіб феєрверків класу F1 особам, які не досягли 16 років.

Продаж та/або передача у будь-який спосіб сценічних піротехнічних виробів класу Т1, інших піротехнічних виробів класу P1 дозволяється лише особам, які досягли 18 років, а сценічних піротехнічних виробів класу Т2, інших піротехнічних виробів класу P2 – лише особам зі спеціальною підготовкою.

Нагадаємо, В Україні більше не буде селищ міського типу. Президент України Володимир Зеленський 24 жовтня підписав закон про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України.

Раніше ми писали, що Рада ухвалила закон про виплати військовим.

А також, що Харківщина ініціює розширення переліку громад, віднесених до території активних бойових дій. 

Більше новин  Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Галина Гришко