В Україні більше не буде селищ міського типу: Президент підписав закон

24.10.2023 13:06 Влада

Президент України Володимир Зеленський 24 жовтня підписав закон про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію Верховної Ради.

«Законопроект пропонує прибрати чинне з 1981 року радянське регулювання питань адмінтерустрою, встановити чіткі процедури віднесення населених пунктів до категорії міст, селищ сіл, закріпити на рівні закону процедуру найменування та перейменування населених пунктів, спростити процедури встановлення меж населених пунктів тощо», – зазначили у ВР.

Згідно із законом:

  • Місто є населеним пунктом з переважно компактною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить не менш як 10 тисяч.
  • Селище є населеним пунктом з переважно садибною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить не менш як 5 тисяч.
  • Село є населеним пунктом із садибною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить менш як 5 тисяч.
  • Поселення є компактним місцем проживання людей за межами населеного пункту, яке не має сталого складу населення та не віднесено до категорії населеного пункту.

закон про дерадянізацію

В Україні ліквідували селища міського типу

Нагадаємо, 28 липня Верховна Рада України ухвалила Закон «Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України». 3 серпня закон направили на підпис Президенту.

Раніше ми писали, що Рада ухвалила закон про виплати військовим.

А також, що Харківщина ініціює розширення переліку громад, віднесених до території активних бойових дій. 

Більше новин  Харківська область читайте на нашому сайті.