Ще більше гарячих обідів та допомоги отримають жителі Харківщини

26.07.2022 12:05 Влада
Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко підписала меморандум про співпрацю з міжнародною гуманітарною організацією HEKS-EPER.

Міжнародна гуманітарна організація HEKS-EPER (ХЕКС-ЕПЕР) підтримує боротьбу з бідністю та несправедливістю, а також виступає за влаштування гідного життя для всіх людей. Організація працює з 2014 року у понад 30 країнах, на чотирьох континентах. Центральний офіс ХЕКС-ЕПЕР знаходиться у Швейцарії.

У березні 2022 року HEKS-EPER почала працювати й на території України. Основним фронтом робіт для організації є надання гуманітарної допомоги у сфері харчування та продовольчої безпеки, покращення доступу до медичної допомоги, водопостачання, санітарії та гігієни для найвразливіших категорій населення, які постраждали від війни в Україні.

Ще більше гарячів обідів та допомоги отримають жителі Харківщини

Меморандум з гуманітарною організацією буде діяти до кінця 2022 року, втім, він може бути подовженим за спільною згодою сторін. До кінця дії меморандуму найуразливіші категорії населення Харківської області та постраждалі від військової агресії рф зможуть отримати невідкладну гуманітарну допомогу від міжнародної організації.

У Харківській області гуманітарну діяльність ХЕКС-ЕПЕР впровадила з 25 березня. Тут організація працювала над приготуванням та доставленням гарячого харчування, видачею гігієнічних та продуктових наборів для вразливих категорій населення. За цей період було доставлено 191 тисяча 321 гарячий обід, видано 3 тисячі продуктових та 1 тисяча 300 гігієнічних наборів у містах Харків, Люботин, селищі Старий Мерчик, Есхар, селищі Березівське та селах Вікторівка, Черкаська Лозова.

Окрім Харківської області, ХЕКС-ЕПЕР надає всебічну гуманітарну допомогу в Миколаївській, Запорізькій, Херсонській та Одеській областях. Тісними партнерами організації є державні органи, органи місцевого самоврядування, міжнародні, місцеві та благодійні організації, а також волонтерські ініціативи.

Відомо, що найближчим часом ХЕКС-ЕПЕР планує розширити свою роботу щодо:

-  приготування та доставляння гарячого харчування в Харківській області, продовжити доставляти продуктові та гігієнічні набори,

-  розпочати програму надання багатоцільової фінансової допомоги для найвразливіших категорій населення,

-  надання побутових товарів за запитом від колективних центрів для внутрішньо переміщених осіб у Харкові,

-  розглядати потреби щодо покращення доступу до води від органів місцевого самоврядування у Харківській області.

Міжнародна гуманітарна організація HEKS-EPER працює лише через органи місцевого самоврядування. Тож для того, щоб отримати допомогу, необхідно звернутися до місцевої ради. 

Автор: Анастасія Хушану