Тетяна Єгорова-Луценко: Харківська облрада працюватиме на результат до кінця каденції

10.10.2022 16:17 Влада
Харківська обласна рада плідно працювала і результати її роботи не соромно представити Главі Держави.

На цьому зауважила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко під час свого звіту на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров'я, материнства і дитинства.

  За останні  місяці, які були надскладні для України і особливо для Харківщини. Ми провели не одну сесію, розглянули багато важливих питань, і мені не соромно звітувати за нашу роботу перед Президентом України Володимиром Зеленським і перед колегами, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Вона наголосила, що найважливіше – організувати умови, щоб обласна рада повною мірою здійснювала свої повноваження як демократичний представницький орган влади, який, попри всі виклики воєнного часу,  забезпечує розвиток регіону, кожної громади, захищає інтереси усіх мешканців області.

  Харківська обласна рада восьмого скликання працюватиме активно і на результат до кінця каденції, – запевнила Тетяна Єгорова-Луценко. 

Також вона зазначила, що в найближчому майбутньому буде проведена оптимізація апарату обласної ради та комунальних підприємств, в тому числі закладів охорони здоров'я. 

  У грудні на ваш розгляд буде заведена нова оптимізована структура апарату обласної ради: з новими посадами, можливо, зі зменшенням кількості штату, тому що ми повинні трішки «ужиматися» в умовах воєнного стану, економити бюджетні кошти, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

За її словами, оптимізація має бути продовжена відносно комунальних закладів, зокрема – охорони здоров’я.

  Особливу увагу слід приділити тим 15 комунальним підприємствам, що були під окупацією. Деякі з них працюють на місці, деякі – вивезені. Нам треба провести аналіз і створити оптимізовану мережу на базі профільних опорних закладів, – підкреслила очільниця обласної ради.

Понад 8 мільйонів гривень матеріальної допомоги

На початку жовтня пройшло засідання обласної комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Харківщини. Робота комісії була відновлена у вересні.

Як зазначила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, за чотири засідання було розглянуто 1 тисячу 448 звернень громадян з 1 тисячі 702 поданих. Наразі матеріальну допомогу отримали 955 людей на суму 8 мільйонів 487 тисяч гривень.

  Зокрема, 5 жовтня комісія розглянула 281 звернення від людей, які знаходяться у важких життєвих обставинах, – розповіла голова облради. – Вісім звернень розглядалися окремо, адже вони надійшли від опікунів та родичів дітей, які залишилися сиротами внаслідок військової агресії рф.

За інформацією Тетяни Єгорової-Луценко, 124 звернення не відповідали вимогам Порядку використання коштів, що передбачений в обласному бюджеті для надання адресної допомоги. 

Також за розпорядженням голови облради наразі на Харківщині починається цикл обласних семінарів з питань застосування антикорупційного законодавства.

Міжнародне співробітництво

Одним з важливих кроків у сфері міжнародного співробітництва, за словами Тетяни Єгорової-Луценко, стало підписання Меморандуму про дружбу та співробітництво між Харківською обласною радою та французьким регіоном Гранд-Ест.

  Великий східний регіон Франції візьме участь у відбудові Харківщини, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко. – До того ж Харківській обласній раді, першій серед областей України, запропоновано стати членом Асамблеї Європейських регіонів. На 13 жовтня заплановано засідання правління Асамблеї Європейських регіонів. Зауважу, Асамблея готова прийняти наш регіон без сплати внесків.

У Харкові відкрилася виставка до Дня художника України

У відкритті виставки «Живе мистецтво Слобожанщини» взяла участь голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

8 жовтня у Харкові пройшов захід присвячений Дню художника України. Відкрив виставку почесний громадянин Харківщини, заступник голови правління Харківської організації Спілки художників України Віктор Ковтун.

– Хочу подякувати вам за те, що, незважаючи на такий складний час, ви продовжуєте творити, займатись мистецтвом, продовжуєте надихати нас, і надихаєтесь самі. І дуже знаково, що зараз на нові творчі здобутки вас надихають подвиги наших бійців та всіх тих, хто на своєму місці робить вклад в оборону нашої землі від ворога, рятує життя людей. Я вважаю, що, попри дуже складний період, культурне життя на Харківщині має відновлюватись. Звісно, з  усіма необхідними вимогами безпеки, але наші заклади культури мають починати працювати для людей, відповідаючи на виклики воєнного часу, наближаючи перемогу на культурному фронті, – привітала присутніх та всю мистецьку громаду Слобожанщини з професійним святом Тетяна Єгорова-Луценко.

У рамках заходу голова обласної ради вручила відзнаки низці представників художньої спільноти.

Автор: Анастасія Хушану