Тетяна Єгорова-Луценко: Маємо працювати на результат для нашого регіону

05.07.2022 16:25 Влада
2 липня відбулося пленарне засідання чергової XII сесії Харківської обласної ради під головуванням Тетяни Єгорової-Луценко. Захід проходив онлайн.

У пленарному засіданні взяли участь 102 депутати, до засідання приєдналися голова ХОВА Олег Синєгубов та Харківський міський голова Ігор Терехов.

– Харківська обласна рада продовжує роботу як представницький орган влади. І навіть за таких складних обставин ми маємо приймати рішення, які забезпечують життєдіяльність регіону. На нас, як ніколи, покладена велика відповідальність та необхідність працювати конструктивно, оперативно, на результат для нашого регіону, – відкриваючи засідання, зазначила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. 

З початку вторгнення рф на території регіону було зареєстровано 2450 воєнних злочинів та злочинів, пов’язаних з виправдовуванням агресії рф. Як доповів обласним депутатам керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, за час повномасштабного вторгнення на Харківщині загинуло 932 мирні жителі, з них 45 – діти. Поранено 1743 людей, 146 – діти. Повністю або частково зруйновано близько 5,5 тисячі об’єктів: 2705 – багатоповерхівок, 1402 приватні будинки, 453 заклади освіти, з них – 219 шкіл, а також 96 лікарень.

На Харківщині зареєстровано 929 злочинів проти основ національної безпеки. Вже повідомлено про підозру 90 особам, зокрема 53 – за фактом державної зради, 17 – за колабораційну діяльність.

Окрім цього, правоохоронці зареєстрували 1668 злочинів, пов’язаних з нападами чи бомбардуванням цивільного населення, 40 убивств, 67 випадків незаконного позбавлення волі, 112 мародерств та три факти зґвалтування. 30 особам уже повідомили про підозру, з них семеро військові рф, двоє – так званої «днр». 

Голова Харківської облради на сесії представила тимчасово виконуючого обов’язки голови Служби безпеки України в Харківській області. Ним став Андрій Дармограй.

2 липня на порядку денному пленарного засідання було 53 питання. Депутати розглянули лише 20 питань. Зокрема, про виконання бюджету та програм економічного і соціального розвитку області, кадрові питання, внесення змін до обласної програми «Цифрова трансформація» Харківської області на 2022–2024 роки. Після перерви через технічні проблеми не всі депутати змогли приєднатися до пленарного засідання. 

– Враховуючи те, що після перерви зареєструвалися 54 депутати, кворуму немає. Є пропозиція зробити технічну перерву та найближчими днями продовжити роботу. Сесія була непростою, ми розглянули 20 питань, заслухали працівників правоохоронних органів та керівника ХОВА. Я вважаю, що це також плідна робота, – підсумувала голова Харківської обласної ради.

Автор: Анастасія Хушану