Торговці та адміністрація ринку "Барабашово" знайшли компроміс в оплаті оренди

01.12.2014 11:13 Влада
Адміністрація ТЦ "Барабашово" ввела заходи, які дозволять торговцям компенсувати втрати від зниження товарообігу.

 Про це сьогодні повідомили в адміністрації. Зокрема, починаючи з грудня, на платежі не застосовується коефіцієнт інфляції, який закладений у договорі оренди (коефіцієнт становить 2,4 %; кожен місяць оренда автоматично дорожчає на показник інфляції). Вартість збирання знижена на 208 грн в місяць.

Крім цього, у зв'язку з великою кількістю святкових днів у січні, підприємці зможуть платити оренду за фактом виходу на роботу.

"Це зроблено, щоб знизити на торговців фінансове навантаження. Якщо не вийшов - відпочиваєш і не платиш. Це суттєва допомога підприємцям, так як у січні досить багато вихідних", - зазначили на ринку.

За даними адміністрації, приблизно 200-м підприємцям за їх заявами надали особливі умови торгівлі, тому що у них дуже тяжке становище. Переговори з торговцями продовжаться. Завтра на 14.00 запланована зустріч їх представників з керівництвом ринку.

Нагадаємо, минулого тижня підприємці з ТЦ "Барабашово" вийшли на акцію протесту проти чергового підняття аренди на ринку. Після безрезультатних перемовин, торговці перекрили дороги, а потім мали зустріч з головою ХОДА Ігорем Балутою та Харківським міським головою Геннадієм Кернесом.

Джерело: SQ
Автор: Администратор сайта