Центр адмінпослуг у Балаклії відкрили у приміщенні комунальної аптеки

16.10.2014 11:00 Влада
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
У Балаклії відкрили центр надання адміністративних послуг. Тепер, щоб замовити паспорт, змінити прописку або отримати ліцензію, люди звертатимуться до цієї установи.

Урочисте відкриття Балаклійського центру надання адміністративних послуг відбулося 16 жовтня. Нагадаємо, що 16 травня вийшло розпорядження Кабінету Міністрів України, яке значно розширює перелік адміністративних послуг, що мають надаватися такими центрами. Нині їх понад 50. 

- Сюди входять всі процедури, пов’язані із реєстрацією місця проживання, видачею внутрішнього паспорта. Також тут видаються різного роду ліцензії та документи, пов’язані з охороною праці, дозволи архітектурної діяльності тощо. Тому роботи у Центрі багато, - розповів перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

За його словами, зараз у всіх райцентрах регіону запрацювали такі структури. І балаклійська — одна з кращих в області. Одна з особливостей роботи Центру — це посередництво між людиною та службою, від якої необхідно отримати документ чи послугу.
- Що стосується координації роботи служб, які надають послуги, в принципі виключається пряме звернення у службу. І ці послуги видаються виключно через Центр надання адміністративних послуг. Тобто заявник приходить до Центру з певним зверненням. Потім Центр передає його документи у відповідну службу. І служба видає адміністратору кінцевий результат, який адміністратор надає своєму заявнику, - розповіла про принцип роботи Центру директор Департаменту конкурентоспроможності регіону Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

У Балаклії для створення структури обрали приміщення, в якому раніше знаходилася комунальна аптека. Аби облаштувати тут Центр надання адміністративних послуг, у приміщенні зробили ремонт — постелили нову підлогу, відремонтували стелю. Планують ще замінити вікна. Також закупили нові меблі та техніку. Як розповів голова Балаклійської райдержадміністрації Степан Масельський, всі роботи були виконані за позабюджетні кошти. Частину витрат мають компенсувати з місцевого бюджету.

- Ще не всі роботи зроблені. Але ми так розраховуємо, що в цілому на все буде витрачено близько півмільйона гривень, - сказав Степан Масельський.

Працює установа уже два тижні. Як розповіла начальник відділу з питань надання адміністративних послуг Балаклійської райдержадміністрації Ірина Саніна, за цей час звернулося 260 людей. Щодня за наданням послуг приходять 30-35 людей та приблизно стільки ж за консультацією.
Поки працівники Центру ще звикають до нових обов’язків і на кожного клієнта витрачають близько 25 хвилин.

- Люди, які звертаються до нас, мають різні питання: зняття з реєстрації, прописка, реєстрація місця перебування людей, що приїхали із зони АТО, тощо. Трохи важкувато поки через те, що ми ще не дуже добре знаємо усі нюанси надання цих послуг, - розповіла Ірина Саніна. - Зараз у нас працює п’ятеро людей. Їх поки вистачає, але відкрита ще одна вакансія.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта