У "будиночки Меркель" заселили 380 осіб. Люди уклали договори (ФОТО)

22.01.2015 11:10 Влада
фото Юлії Ковбей фото Юлії Ковбей
22 січня у Харкові відбулося офіційне відкриття першого транзитного модульного містечка для переселенців, відомого ще під назвою "будиночки Меркель".

Містечко побудоване та змонтоване на кошти, виділені урядом Німеччини Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ).

Відомо, що на даний момент в Харкові і Харківській області близько 115 тисяч вимушених мігрантів. Для них були побудовані 10 модулів квартирного типу (100 житлових модулів), трьох гуртожитків (84 модулі), пралень (два модулі) та адміністративного блоку.

На відкритті містечка були присутні віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, заступник глави адміністрації президента Ростислав Павленко, голова ГСЧС Сергій Бочковський, а так само посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль.

Як повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій в Україні, договір на проживання в містечку укладається на місяць і може бути продовжений.

За проживання люди нічого не платять, оплачуються тільки комунальні послуги.

Комісія по заселенню людей в містечко завершила свою роботу, відібравши для проживання 383 людини (84 сім'ї). Серед них - 203 дитини. Всього в містечку зараз живуть близько 80 осіб, решта ще не заселилася.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта