У Харкові запрацював Центр допомоги врятованим

24.07.2023 18:12 Влада
Джерело: ХОВА Джерело: ХОВА

У Центрі жителі Харківської області, які постраждали від війни, можуть отримати комплекс медичних, соціально-психологічних та правових послуг.

Як повідомляє медіа «Слобідський край»,20 липня в Харкові за сприяння UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні відкрили Центр допомоги врятованим. Як повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, Харківщина має тривалі партнерські взаємовідносини з UNFPA, Фондами ООН. З 2022 року в обласному центрі працювали дві мобільні бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства, які були створені в межах Програми «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».

Начальник ХОВА Олег Синєгубов: З Фондом UNFPA в Україні маємо тривалі партнерські відносини

Начальник ХОВА Олег Синєгубов: З Фондом UNFPA в Україні маємо тривалі партнерські відносини

– Харківська область стала черговою, де відкрився Центр допомоги врятованим. Ми вдячні нашим партнерам за підтримку. В умовах війни питання ментального здоров’я громадян стоїть надзвичайно гостро. Дуже важливо, що люди, які виїхали із зони активних бойових дій або тимчасово окупованих територій, завдяки створеному Центру отримують соціально-психологічну підтримку в одному місці, – наголосив Олег Синєгубов.

До Центру допомоги врятованим можна звернутися в будні з 10:00 до 17:00 за адресою: вулиця Сумська, 37 (приміщення Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості). А також за телефоном: +38 066 457 74 17.

Нагадаємо, у центрі міста Красноград розмістили фотографії 40 загиблих українських захисників, жителів громади. 

Нагадаємо також, громади Харківщини почали втілювати проєкти обласних конкурсів. Раніше ми писали, що військові, які захищають Харківщину, отримали 24 потужні далекобійні прожектори для нічної боротьби з ворожими безпілотниками.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Максим Леман