У місті Харків пройшла виставка картин 10-річної художниці

02.01.2023 15:55 Влада
У галереї «Бузок» у місті Харків відбулася перша персональна виставка живопису «Світло в мені» 10-річної художниці Анастасії Лактіонової. В експозиції були представлені картини, які дівчинка писала під час війни.

З 22 по 25 грудня в інформаційно-виставковому центрі «Бузок», що у місті Харків, пройшла перша персональна виставка живопису 10-річної художниці Анастасії Лактіонової. Експозиція отримала назву «Світло в мені». У ній було представлено роботи, в яких присутні сучасні українські мотиви та втілено відбиток емоцій дитини воєнного часу.

— Картини Насті оригінальні та сучасні, вони зачаровують глибоким змістом і безліччю різноманітних деталей. Роботи художниці вже відомі за межами України, знайшли своїх шанувальників в Америці та на Кіпрі, – зазначають організатори виставки.

Картина Анастасії Лактіонової на виставці у галереї "Бузок"

Дівчинка займається малюванням з чотирьох років, постійно розвивається та вивчає різноманітні техніки мистецтва. Вона щодня малює, виготовляє іграшки, ліпить скульптури. У своїх роботах художниця використовує аплікації та графіті, малює акриловими фарбами, гуашшю, аквареллю, пастеллю. Також обожнює писати картини олівцем, чорною ручкою та лайнерами. Її улюблений художній напрям це сюрреалізм.

Одна з картин юної художниці Анастасії Лактіонової

Ініціатором виставки стала директорка Палацу дитячої та юнацької творчості Тетяна Підберезкіна, оскільки у закладі дуже люблять творчість Анастасії. Ідею проведення персональної виставки також підтримала директорка галереї «Бузок» Вікторія Жданко.

Юна художниця неодноразово ставала переможницею міжнародних та всеукраїнських виставок образотворчого мистецтва.

Персональну виставку юної художниці також відвідала голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

— Не могла не завітати на цей захід. В такий складний час для України, для людей, для всього світу дитина створює такі неймовірно чутливі роботи саме тут, на Харківщині, коли летять ракети, коли не знаєш, якою буде ситуація у регіоні в найближчі не те що години, хвилини. Я дуже вдячна Насті за те, що зібрала усіх нас на цій презентації. Це символ того, що мистецьке життя Харківщини триває, розвивається і відкриває нові грані навіть під час війни. Також вдячна педагогам, які не полишили свою справу та допомагають нашим дітям творити і вдосконалювати свою майстерність. Це дорогого варте, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Також голова обласної ради подарувала Анастасії Лактіоновій та дітям, які завітали на виставку, шкільні рюкзаки.

— Я дуже вдячна всім, хто прийшов на виставку. Вдячна своїй учительці, яка завжди створює фантастичну атмосферу на уроках, і за те, що вона щось у мені побачила. Я хочу, щоб кожен з вас побачив у моїх картинах щось своє і, можливо, відкрив для себе двері мистецтва, – сказала Настя Лактіонова.

Голова Харківської обласної ради на виставці робіт 10-річної художниці

Нагадаємо, що раніше Харків двічі за день 28 грудня потрапив під ворожі обстріли. Потім росіяни 31 грудня завдали масованого удару по території України.

Всі головні новини Харків читайте у нас на сайті.

Автор: Олександр Манченко