У поштові скриньки вже ніхто не заглядає. Як розноситимуть повістки у Харкові та області

26.12.2014 15:00 Влада
www.1tv.ru www.1tv.ru
З 20 січня 2015 року Міноборони анонсувало початок першої хвилі мобілізації.

Чим вона відрізнятиметься від мобілізації 2014 року, ми запитали у заступника військового комісара Харківського обласного військкомату Юрія Калгушкіна.

На думку Юрія Калгушкіна, після кожної мобілізації слід проводити аналіз, аби не повторювати допущених помилок. Адже і перші три хвилі пройшли далеко не ідеально.

– По-перше, були помилки із системою оповіщення. По-друге, були деякі недоліки в роботі медичних комісій. Допущено помилки у взаємодії з місцевими органами влади. Не завжди своєчасно з боку влади надавалася допомога. Правоохоронні органи теж спочатку не так активно притягували до кримінальної та адміністративної відповідальності тих, хто порушував Закон, – розповів Юрій Калгушкін.

Читайте також: МОБІЛІЗАЦІЯ-2015. СКІЛЬКИ ХАРКІВ'ЯН ЗАБЕРУТЬ ДО АРМІЇ ВЖЕ У СІЧНІ
                     ТУРЧИНОВ ОГОЛОСИВ ПРО ТРИ ХВИЛІ МОБІЛІЗАЦІЇ У 2015 РОЦІ
                     ХАРКІВСЬКИЙ ПРИКОРДОННИК РОЗПОВІВ ПРО ВОЯКІВ-ОПОЛЧЕНЦІВ ТА ЗРАДНИКІВ СЕРЕД СВОЇХ

Тож, імовірно, що цього разу тим, хто ухилятиметься від призову, доведеться відповідати. Наприклад, якщо людина отримала повістку, розписалася і не з’явилася у військкомат, вона може заплатити штраф у розмірі 1,5–2 тис. грн або понести кримінальну відповідальність. З випадками, коли повістка приходить на поштовий ящик і людина не розписується за її отримання, розбиратимуться окремо.

За словами Юрія Калгушкіна, зараз порушують кримінальні справи та притягують до адміністративної відповідальності тих, хто «закосив» під час перших трьох хвиль мобілізації.
Щодо того, чи будуть якось під час мобілізації перевіряти військовозобов’язаних на кордонах, якщо ті захочуть виїхати, ще не відомо. Але, на думку заступника військового комісара, це цілком можливо.

Також повістки приноситимуть на роботу – як у державні, так і в приватні структури.
– Оповіщення за місцем проживання – це одна із помилок минулої мобілізації. У поштові скриньки вже ніхто не заглядає, – каже Юрій Калгушкін.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" № 152 від 20.12.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта