У Сахновщині відкрили Алею пам’яті загиблим захисникам

01.08.2023 17:19 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

На відкриття Алеї пам’яті загиблим воїнам-землякам у Сахновщинській громаді Харківської області прийшли рідні героїв.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», у центральному парку селища Сахновщина відкрили Алею пам’яті загиблим воїнам – жителям громади. На заході були присутні рідні полеглих захисників, а також голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

Учасники мітингу пам’яті вшанували полеглих воїнів хвилиною мовчання. Діти з волонтерського об’єднання «Сонячні квіти» запалили вогонь у лампадках у знак вічної пам’яті про тих, хто віддав своє життя за Батьківщину.

Алея Слави Сахновщина

Як зазначила голова обласної ради, завдання кожного українця, а особливо влади – підтримувати сім’ї загиблих героїв України, працювати на Перемогу, всебічно допомагати військовим.

– З болем у серці сьогодні ми відкриваємо в громадах Харківщини алеї пам’яті загиблим захисникам і захисницям. Щиро дякуємо кожній та кожному, хто віддав своє життя, захищаючи мир та кордони нашої країни. Низький уклін усім рідним загиблих героїв. Подяка всім волонтерам та бізнесменам, які долучаються та підтримують патріотизм та належні умови життя у Сахновщинській громаді. Ми ніколи не забудемо імен наших героїв, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Представники обласної влади також долучилися до висаджування на алеї вічнозелених рослин, які є символом вічної пам’яті.

Також під час робочої поїздки до Сахновщинської громади керівниця ХОР відвідала Сахновщинську центральну лікарню.

– Оглянула приміщення Сахновщинської центральної лікарні, які потребують ремонту. З керівництвом медзакладу обговорили можливість залучення коштів місцевого та обласного бюджетів для того, щоб привести будівлю до ладу, – сказала голова обласної ради.

Крім того, було обговорено перспективи розвитку медичного закладу для надання кваліфікованої медичної допомоги мешканцям громади. На честь професійного свята медики громади були нагороджені відзнаками Харківської обласної ради.

Подяки за активну благодійну та волонтерську діяльність, допомогу й підтримку Збройних Сил України від обласної ради також отримали громадські волонтерські організації Сахновщини – «Сонячні квіти», «Добра справа+» та «Серця незламних».

– Завітала до волонтерської організації «Сонячні квіти». Познайомилась із дітьми, які власноруч виготовляють патріотичні сувеніри, а кошти відправляють на підтримку ЗСУ. Враження неймовірні. На наших очах росте покоління справжніх патріотів України, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Нагадаємо, на черговій сесії Харківської обласної ради депутати розглянули 44 питання. Раніше ми писали, що у деокуповану Дворічанську громаду Харківської області надійшла допомога від міжнародних партнерів. 

Також ми писали, у центрі міста Красноград розмістили фотографії 40 загиблих українських захисників, жителів громади. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Максим Леман