Зміни до статутів і кадрові питання: що ухвалили депутати Харківської облради під час сесії

01.08.2023 11:49 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

На черговій сесії Харківської обласної ради депутати розглянули 44 питання. 

Як повідомляє медіа «Слобідський край», 28 липня відбулося пленарне засідання чергової XVIІI сесії Харківської обласної ради VIII скликання, у роботі якого взяли участь 78 депутатів. Голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко зазначила, що засідання проходить у День Української Державності.

– Цей день важливий для нас, українців, як символ тисячолітньої єдності й незламності нашого народу. Особливо зараз, коли ми даємо відсіч російському агресору, який має за мету знищити нас та нашу державу. Війна показала всьому світу героїзм, незламність та хоробрість українського народу. Слава нашим воїнам, які зараз захищають нашу державність, суверенітет і незалежність України, – зазначила голова обласної ради.

На сесії було затверджено десять кадрових рішень по комунальних підприємствах області, було розглянуто дозволи на списання майна та на взяття майна до спільної власності громад. Також депутати ухвалили звернення Харківської обласної ради до Верховної Ради України та Кабміну стосовно врегулювання питань, пов’язаних з орендою державного та комунального майна.

Крім того, було внесено зміни до статутів деяких обласних комунальних закладів освіти, охорони здоров’я та спорту. Так, зміни стосуються видів економічної діяльності фахових закладів середньої освіти та дитячо-юнацьких спортивних шкіл Ізюмського, Богодухівського, Куп’янського та Харківського обласних фахових медичних коледжів, а також Харківського художнього фахового коледжу.

– Дала доручення керівникам профільних комісій за згодою ХОВА та міськради, щоб уже на початку наступного тижня були проведені консультації з низки питань. Зокрема щодо реабілітаційного центру, завершення капітального ремонту в інфекційній лікарні, – повідомила Тетяна Єгорова-Луценко.

Нагадаємо, у деокуповану Дворічанську громаду Харківської області надійшла допомога від міжнародних партнерів. Раніше ми писали, Шарівський палац на Харківщині «законсервують»

Нагадаємо, у Харкові запрацював Центр допомоги врятованим. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Максим Леман