В обласному конкурсі "Разом в майбутнє" зможуть взяти участь не всі громади

26.01.2022 13:10 Влада
Конкурсний комітет Харківського обласного конкурсу проєктів місцевого і регіонального розвитку "Разом в майбутнє" змінив умови участі.

Умови обласного конкурсу "Разом в майбутнє" зміняться цього року. До переліку учасників додадуть місцеві комунальні підприємства. А з 2023 року подати свої проєкти зможуть лише певні громади. 

Про це йшлося на засіданні Конкурсного комітету, яке відбулося 25 січня під керівництвом голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко.

Читайте також: Дві громади Красноградщини об’єднали зусилля у вирішенні медичних проблем

– Сьогодні Конкурсний комітет прийняв рішення додати третю категорію учасників конкурсу –комунальні підприємства місцевих рівнів. З таким проханням до мене неодноразово зверталися голови громад і старости. І вони почуті. Для того, щоб мати можливість отримати співфінансування з обласного бюджету та покращити стан цих підприємств, які були передані з районного рівня на рівень громад, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Як повідомила заступниця голови Конкурсного комітету «Разом в майбутнє», голова бюджетної комісії обласної ради Людмила Немикіна, загальна вартість проєкту, в якому братимуть участь комунальні підприємства місцевого рівня, буде 1 мільйон гривень, обласного – 1,5 мільйона гривень.

Читайте також: Чим здивував фестиваль "Олексіївська фортеця". Фото

– Окрім того, з 2023 року в конкурсі «Разом в майбутнє» зможуть брати участь лише ті громади, які матимуть стратегію розвитку. На жаль, на даний час таких лише 19, – відзначила Людмила Немикіна.

Пропозиції конкурсний комітет подасть на розгляд та затвердження депутатам на сесії обласної ради. Вона запланована на 24 лютого.

Загалом на участь у конкурсі в 2021 році із семи районів надійшло 66 проєктів, з яких 30 – від міських територіальних громад, 33 – від селищних та 3 проєкти – сільських громад. До І категорії зареєстровано 25 проєктів, розроблених у рамках співробітництва територіальних громад, та до II категорії – 41 проєкт громадських ініціатив.

За сферами впровадження проєкти розподілилися на освітянські, проєкти з благоустрою територій, охорони довкілля та придбання техніки, розвитку фізичної культури та спорту, проєкти соціального напрямку, розвитку культури та мистецтва та охорони здоров’я.

Довідка "СК"

У 2021 році в рамках конкурсу "Разом в майбутнє" реалізовано 29 проєктів на загальну суму 42,3 мільйона гривень, в тому числі співфінансування з обласного бюджету 22,4 мільйона гривень, місцевих бюджетів 19,4 мільйона гривень та 0,5 мільйона гривень – кошти партнерів.