В яку суму переселенці з Донбасу обійдуться бюджету Харківщини. Інформація Чернова

19.09.2014 10:16 Влада
http://vinnitsaok.com.ua http://vinnitsaok.com.ua
Перед органами місцевої влади Харківської області нині гостро стоїть питання щодо перебування на її теренах переселенців із Донбасу.

- Офіційно на Харківщині зареєструвалися понад 100 тисяч людей. А фактично ця цифра у двічі, утричі більша. Близько 76 тисяч громадян звернулись до органів влади за різними видами допомоги. Відповідно росте й додаткове навантаження на бюджет області. Для прикладу, витрати лише на одного хворого, який потребує гемодіалізу, за рік складають 300 тисяч гривень,- повідомив голова обласної ради Сергій Чернов.

Не краще йдуть справи й в інших сферах. Так, цієї осені в області до дитсадків та шкіл пішли додатково 7,5 тисяч діток, відповідно, навантаження на освітянський бюджет збільшився на 25 млн грн. На медицину припадає додаткових 30 млн грн, на інтернатні установи – 1,5 млн грн. За словами Сергія Чернова, загалом до кінця року знадобиться додаткових 52 млн грн.

- В області цих грошей нема. Разом із тим, більшість цих коштів – адресна допомога, яка вже передбачена у держбюджеті. Але деякі міністерства не думаючи, певно, про можливу соціальну напругу, не планують перенаправляти ці кошти сюди, - коментує Сергій Чернов.

Вирішити ці проблемні питання спробують 25 вересня на сесії обласної ради, яка розглядатиме відповідне звернення до центральних органів влади.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта