Верховна Рада заборонила показ російських серіалів

05.02.2015 15:31 Влада
Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект № 1317 "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України (друге читання)".

За відповідне рішення проголосували 259 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Як заявив під час представлення цього законопроекту в сесійній залі парламенту голова парламентського комітету з питань культури і духовності, народний депутат з фракції "Народний фронт" Микола Княжицький, профільний комітет підтримав понад 70 правок, а 17 відхилив.

Він зазначив, що порушення цих норм тягне за собою щодо суб'єктів підприємницької діяльності санкції у вигляді адміністративного штрафу 10 мінімальних зарплат за кожен такий випадок, а також штрафу в розмірі 50 мінімальних зарплат за перший випадок такого порушення та демонстрації.

"Закон вступає в силу через 2 місяці його публікації, щоб наші канали змогли закупити іноземні серіали, але не країни-агресора, почати виробництво українських серіалів і розвиток кінематографа", - зазначив Княжицький.

Закон передбачає внесення змін до законодавства про кінематографію щодо заборони публічного використання (трансляції, покази в кінотеатрах тощо) будь-якої аудіовізуальної продукції, що шкодить національній безпеці України, зокрема прославляє збройні формування держави-окупанта.

Крім того, документ визначає загальні критерії для визначення аудіовізуальної продукції, що містить пропаганду держави-окупанта та встановлює штрафні санкції до суб'єктів господарювання, які всупереч встановленій забороні публічно використовують (здійснюють трансляцію в теле- та радіоефірах, покази в кінотеатрах тощо) будь-яку аудіовізуальну продукцію, що шкодить національній безпеці України, в тому числі прославляє збройні формування держави-окупанта.

Положення законопроекту не поширюються на фільми, що були вироблені до 1991 р.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта