Від лімітів на газ у морози слід відмовитися. Пропозиції ХОДА

05.12.2014 07:26 Влада
obozrevatel.com obozrevatel.com
Від лімітів на газ для теплопостачальних підприємств в період низьких температур необхідно відмовитися.

Так сказав на селекторній нараді з економії електроенергії під головуванням міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина голова Харківської ОДА Ігор Балута, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є кілька пропозицій, і перша з них стосується зміни лімітів газу для теплопостачальних підприємств. Потрібно все-таки відмовитися від лімітів в період низьких температур. Якщо температура зовнішнього повітря мінус 7 і нижче, ми повинні підвищувати ліміт споживання газу. Ми прорахували, що зниження температури теплоносія на 10 градусів дає абсолютно неадекватне збільшення споживання електроенергії населенням: тільки по місту Харкову - 180-200 МВт. А в цьому році за рахунок вимушених переселенців населення області зросла на 4%", - зазначив Балута.

Читайте також: КОМУ БУДУТЬ ВІДКЛЮЧАТИ СВІТЛО У ПЕРШУ ЧЕРГУ. ІНФОРМАЦІЯ "ХАРКІВОБЛЕНЕРГО"
                     ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА У ХАРКОВІ: ГРАФІКІВ НЕ БУДЕ, АЛЕ ПОПЕРЕДЖАТИМУТЬ ЗА 15 ХВИЛИН
                     КРИТИЧНА СИТУАЦІЯ НА ЗМІЇВСЬКІЙ ТЕС: ВУГІЛЛЯ ЛИШИЛОСЯ НА ЧОТИРИ ДОБИ

За його словами, Харківській області доведені ліміти електроспоживання 1190 МВт, при фактичному споживанні 1400 МВт.

"Деякі підприємства Харківщини в цілях економії електроенергії вже змінили графік своєї роботи. Однак сьогодні в обсязі споживання частка промисловості становить лише 18%, а 42% - це населення", - додав Балута.

"Ситуація з енергопостачанням буде врегульована впродовж кількох днів, також буде вирішено питання щодо імпорту вугілля. Зараз 200 вагонів з вугіллям вже стоять на кордоні з Росією, впродовж двох днів це питання вирішиться", - запевнив Демчишин.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта