Харківська обласна рада надала підприємцям пільгу по сплаті оренди

28.05.2020 17:19 COVID-19
Фото: news.dtkt.ua Фото: news.dtkt.ua
Пільгові канікули триватимуть під час дії карантину та місяць після його закінчення.

Обласні депутати підтримали малий і середній бізнес під час карантину — надали підприємцям пільгу по сплаті оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківщини. Таке рішення було прийняте 28 травня під час пленарного засідання облради.

— Ми проаналізували звернення підприємців, переважно це малий та середній бізнес, які, відповідно до прийнятих на державному рівні рішень, під час карантину не мали права надавати послуги клієнтам. І тому, вивчивши роботу кожного підприємства в профільних постійних комісіях, ми прийняли рішення і надали таким підприємцям пільгу по сплаті оренди за цей період, — пояснив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Водночас він висловив сподівання, що підприємці, які отримали пільгу, зможуть швидше відновити своє виробництво, відкрити робочі місця, сплачувати заробітну плату працівникам та податки до бюджетів.
Пільга буде діяти протягом карантину та місяць після нього.

Довідка. У проєкті даного рішення пропонується на період карантину не здійснювати або призупинити нарахування орендної плати повністю для орендарів, які фактично не користуються орендованим майном, або встановити її на рівні 50 % від суми нарахованої орендної плати.

Читайте також: Захворілі на коронавірус медики отримають допомогу з обласного бюджету