Як виживає "прикордонний" із зоною АТО район при новому голові РДА

11.03.2015 09:00 Влада
фото з соцмереж фото з соцмереж
У лютому Близнюківський район отримав нового керівника. Як проходитиме мобілізація, чи готові аграрії до посівної, та на що він робить ставку у розвитку району – розповів голова райдержадміністрації Сергій Шахматенко.

З бізнесу – у чиновники

Цей район «легким» не назвеш: він і найвіддаленіший від обласного центру, і дотаційний, а останній рік – ще й став кордоном із зоною АТО. А якщо додати до цього початок посівної на фоні тотального здорожчання паливно-мастильних матеріалів та «вічні проблеми» доріг, то стає зрозумілим, що проблем і завдань у нового голови райдержадміністрації невпрогорт. Утім, це тільки з формальної точки зору він новий голова. А у районі Сергій Шахматенко – людина відома.

Багато років він очолював ПСП «Колос» – саме те підприємство, яке за високими показниками в роботі у 2004–2008 роках посіло перше місце з вирощування сільськогосподарських культур у Близнюківському районі, а згодом – у Харківській області. З 19 лютого 2015 року успішний бізнесмен став головою Близнюківської райдержадміністрації. Того дня новопризначеного голову представив жителям Близнюківщини тимчасово виконуючий обов’язки заступника голови ХОДА Євгеній Шахненко. Одразу по тому Сергій Шахматенко став до роботи, а через тиждень дав інтерв’ю районній газеті «Нове життя», у якому розповів, чому змінив бізнес на керування районом, про перші враження і про плани щодо розвитку краю.

– Я незалежна людина, бо вмію працювати, думаючи та прораховуючи, бачу мету і йду до неї, вперто долаючи перешкоди, а ще не звик я у своєму житті пливти за течією, – каже Сергій Шахматенко. – Тож, коли голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін запропонував мені очолити Близнюківський район, я спершу зважив усі «за» та «проти» і прийняв реальне рішення, яке не має нічого спільного з піар-ходом. На цю посаду я пішов як патріот своєї країни і роботу головою райдержадміністрації сприймаю тільки як свій патріотичний обов’язок.

Створять загони самооборони

Оскільки район розташований «на кордоні з війною», багатьох жителів цікавить, як проходитиме мобілізація та бронювання військовозобов’язаних. Чиновник запевняє: ці процеси відбуватимуться винятково у законодавчому полі. Бо бронювання військовозобов’язаних, які перебувають у запасі, необхідне для забезпечення функціонування органів державної влади, місцевого самоврядування, а також підприємств, установ і організацій в особливий період. Але і зірвати мобілізаційний процес на Близнюківщині новий керівник не дозволить. Хоча, за словами Сергія Шахматенка, такого і бути не може, бо місцеві жителі у більшості своїй патріоти. До всього, планує налагодити офіційний волонтерський рух на підтримку армії та створити загони самооборони.

ПОВНИЙ МАТЕРІАЛ МОЖНА ПОЧИТАТИ У ГАЗЕТІ "СК", КУПИВШИ ЇЇ ОНЛАЙН

Христина Островська, матеріал з газети "Слобідський край" № 27 від 05.03.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта