З автопарку уряду Азарова не змогли продати найдорожчі авто. А що ж у регіонах

10.11.2014 12:29 Влада
job-sbu.org job-sbu.org
У Кабінеті Міністрів України розповіли, що сталося з автівками, які обслуговували колишній уряд.

- На початку роботи нового уряду було прийнято рішення щодо реалізації 73 авто. КМУ вирішив проводити відкриті аукціони. Ми провели три такі аукціони за 8 місяців нашої роботи, - розповів Остап Семерак. - На жаль, не змогли продати 13 найдорожчих авто.

За його словами, аукціони були реальними торгами. Хоча перші торги були кволими, тоді продали лише 8 машин. Другі, треті торги були жвавішими з великою кількістю учасників.

Як зазначив міністр, кошти після продажу цих авто, а це 6,5 млн грн, віддали до державного загального бюджету.

Також Остап Семерак додав, що на бензині, заробітній платні та інших витратах апарату КМУ вдалося зекономити понад 30 млн грн.

- Коли приймали рішення про скорочення автопарку в органах влади, ми прийняли саме таке рішення для органів місцевої влади. Нема органу, який би здійснював такий контроль цього процесу в областях. Але ми моніторимо ситуацію, - розповів Остап Семерак. - Частина органів влади передала надлишкове майно силовикам, в зону АТО армії тощо. Хоча прослідковується інша тенденція, коли органи влади продають авто, але намагаються забезпечити свою діяльність шляхом оренди транспорту.

За словами міністра, органи місцевого самоврядування повноважені приймати відповідні рішення щодо транспортного забезпечення своєї роботи.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта