За злочини проти нацбезпеки треба буде сидіти від 5 років до пожиттєво

08.04.2014 08:16 Влада

Народні депутати України підтримали в цілому законопроект № 4524-1 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України)". За відповідне рішення проголосував 231 нардеп.

Закон вносить зміни до санкцій статей 110, 111, 113, 114 та 279 Кримінального кодексу України в частині збільшення строків позбавлення волі.

Якщо ці дії призведуть до загибелі людей або інших тяжких наслідків, вони караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Державна зрада буде каратися  позбавленням волі на строк від 12 до 15 років, диверсія та шпигунство буде каратися позбавленням волі на строк від 10 до 15 років.

Також Закон доповнює Кримінальний кодекс України новою статтею 114-1, установивши відповідальність за перешкоджання в особливий період законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до Закону України.

Такі діяння будуть каратися позбавленням волі на строк від 5 до 8 років, а те саме діяння, яке призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків, - позбавленням волі на строк від 8 до 15 років.

Захоплення вокзалу, аеродрому, порту, станції або іншого транспортного підприємства, установи або організації буде каратися позбавленням волі на строк від 5 до 8 років. А якщо ці дії спричинили загибель людей або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 8 до 15 років.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта