Жителі Харківщини дорікають на незадовільну роботу пунктів вакцинації

14.02.2022 13:50 Влада
У Харківській області почнуть перевіряти роботу пунктів вакцинації проти COVID-19. Відповідне доручення 14 лютого під час апаратної наради дав голова ХОДА Олег Синєгубов.

14 лютого у Будинку рад відбулася щотижнева апаратна нарада під головуванням керівника ХОДА Олега Синєгубова. Розпочалася зустріч з обговорення питання запобігання поширенню коронавірусу на Харківщині.

Наразі Харківська область знаходиться у жовтій зоні епіднебезпеки. За інформацією директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Максима Хаустова, 54 % населення регіону вакциновані хоча б однією дозою вакцини, повністю вакцинованих більше 50 %. Окрім того, бустерною дозою вакциновані 31 тисяча 311 людей, додаткову вакцину отримали 1 тисяча 789 осіб.

Також серед медичних працівників 99 % – вакциновані хоча б однією дозою, повністю вакциновані 83 %. Серед працівників закладів освіти повністю вакциновані  98 % та 99 %  – хоча б однією дозою. Окрім того, на апаратній нараді наголосили на тому, що необхідно контролювати показник виконання другої дози щеплення.

Читайте також: Кабмін затвердив кадрові зміни на Харківщині

За минулий тиждень національний план вакцинації в Харківській області виконаний на 43 %. На апаратній нараді зауважили, що у вихідні дні вакцинація проходить менш активно – за суботу було зроблено близько шість тисяч щеплень, а у неділю – не більше 1,5 тисячі. Тому було вирішено перевірити всі пункти та центри масової вакцинації в Харківській області.

–Почали надходити скарги, що така невелика кількість щеплених у вихідні зумовлена некоректною роботою центрів вакцинації. Голови райдержадміністрацій мають перевірити всі пункти Харківської області та дізнатися, як вони працюють. Ми маємо створити умови, аби люди мали можливість прийти та без проблем зробити щеплення, – наголосив голова ХОДА Олег Синєгубов.

Зокрема, скарги надходять через те, що деякі пункти відчиняються після обіду, деякі – взагалі не працюють у неділю. Також, якщо пункт вакцинації знаходиться, наприклад, у  гіпермаркеті – люди технічно не можуть його знайти.

У Харківській області на дистанційному навчанні залишилася лише одна школа Вовчанської ТГ. За словами Олега Синєгубова, необхідно контролювати захворюваність серед дітей та не допускати переходу закладів освіти на дистанційне навчання одразу в усій області.

Автор: Анастасія Хушану