Жителі Харківщини отримають грошову допомогу для придбання паливної деревини

07.12.2023 14:22 Влада

Харківська область продовжує підготовку до опалювального сезону. Наразі вже понад 22 тисячі приватних домоволодінь отримали тверде паливо для обігріву.

В області близько 40 тисяч приватних домоволодінь потребують допомоги з твердим паливом. Наразі органи місцевої влади забезпечили близько 6,4 тисячі домогосподарств деревиною, ще 16 тисячам тверде паливо передали міжнародні партнери.

Крім цього, Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про виділення жителям регіону субсидій у розмірі 16,2 тисячі гривень на закупівлю деревини.

– Нарахування буде здійснюватися органами Пенсійного фонду. Нині розробляється відповідний механізм. Тим часом ми продовжуємо працювати як із міжнародними партнерами, так і з органами місцевої влади, щоб на 100 % забезпечити наших людей паливною деревиною, – зауважив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

До того ж у Вовчанську цього року планують опалювати багатоквартирні та приватні будинки за допомогою електрики.

– У місті Вовчанськ наразі проживає близько 3,5 тисячі людей. На жаль, безпекова ситуація в громаді, як і минулого року, залишається вкрай небезпечною – ворог майже щодня продовжує здійснювати обстріли мирного населення. Торік там були значно посилені електромережі й електропроводка. Досвід показав, що такий спосіб опалення наразі є оптимальним, – розповів Олег Синєгубов.

Начальник ХОВА додав, що в громаді також установлені твердопаливні котельні, але використовувати їх поки що недоцільно, оскільки це може призвести до посилення ворожих обстрілів, неминучих втрат та руйнувань інфраструктури.

Раніше ми писали, що Великобурлуцька громада отримала можливість за умов співфінансування місцевого та обласного бюджетів закупити сучасне медичне обладнання. Також ми повідомляли, що у Роганській громаді тривають роботи з відновлення багатоквартирних будинків.

Автор: Костянтин Оксенюк