Жителів Харківщини інформуватимуть про можливість отримання безкоштовних ліків

19.04.2023 09:19 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

На Харківщині проаналізують виконання програми «Доступні ліки», бо жителі не завжди мають необхідну інформацію щодо отримання безкоштовних медикаментів.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», у Харківській області є певні проблеми з інформуванням пацієнтів про наявність безкоштовних препаратів в аптеках за програмою «Доступні ліки». Про це голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко повідомила під час робочої наради з представниками Національної служби здоров’я України.

– На жаль, ситуація з реалізацією державної програми «Доступні ліки» на Харківщині є неоднозначною, адже 30 % території області було окуповано. Завдання керівників закладів охорони здоров’я та провізорів в аптеках – інформувати населення щодо можливості отримання безкоштовних лікарських засобів, які їм необхідні, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Жителів Харківщини інформуватимуть про можливість отримання безкоштовних ліків

Керівниця обласної ради також зазначила, що нагальною проблемою є те, що у звільнених громадах немає фахівців, які можуть працювати в аптеках. Також медикаменти складно доставити до аптек віддалених ТГ області через відсутність безпечних шляхів.

– Ми мусимо робити все можливе для забезпечення належних умов нашим громадянам, у тому числі стосовно їхнього лікування. Керівникам закладів охорони здоров’я потрібно проаналізувати та забезпечити виконання державної програми «Доступні ліки» в аптеках на території закладів, якими вони керують. Також їм необхідно зобов’язати своїх підлеглих надавати пацієнтам інформацію про цю програму, – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Нагадаємо, у Краснограді розгорнули хаб для дітей та молоді. Раніше ми писали, що новий пожежно-рятувальний підрозділ забезпечить пожежну охорону Зачепилівської, Кегичівської та Сахновщинської громад.  Також ми розповідали, що до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери. 

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Анастасія Хушану