У Зачепилівській громаді створять пожежно-рятувальний підрозділ

18.04.2023 10:19 Влада
Джерело: Харківська обласна рада Джерело: Харківська обласна рада

Новий підрозділ забезпечить пожежну охорону Зачепилівської, Кегичівської та Сахновщинської громад.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», у населених пунктах Зачепилівської ТГ планують реалізувати спільний проєкт громад Харківщини зі створення пожежно-рятувального підрозділу. Він з’явиться у селі Нове Мажарове або у Бердянці. За словами місцевих представників управління ДСНС у Харківській області, таким чином можна забезпечити пожежну охорону не тільки Зачепилівської, а й Кегичівської та Сахновщинської громад.

Будівлі, які планують використати для реалізації проекту, оглянула голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко.

– Переконана, що такий потужний пожежно-рятувальний підрозділ зможе реалізовувати свою основну роботу у найкоротші терміни виклику служби. Разом із цим підрозділ зможе долучитися до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, проведення аварійно-рятувальних та інших робіт, які передбачені статутною діяльністю служби, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Також керівниця обласної ради обговорила із головами трьох громад та представниками ДСНС юридичні аспекти створення пожежно-рятувального підрозділу.

Нагадаємо, минулого тижня на Харківщину завітали гості зі Швеції, які ознайомилися з роботою архівів та музеїв під час повномасштабного вторгнення. Скандинавські партнери висловили наміри про допомогу у відновленні регіону, зокрема музейної та архівної справи. 

Також ми розповідали, що до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери. А у Польщі побачили потенціал відновлення громад Харківської області.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.