Чорнобильців Харківщини забезпечать ліками

21.09.2016 07:59 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Протоколи лікування чорнобильців на 2017 рік створюватимуть, виходячи з їх реальних потреб у ліках

Про це 20 вересня повідомив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

За його словами, для складання протоколів лікування на наступний рік при обласній адміністрації буде створено спеціальну робочу групу, в яку, в числі інших, увійдуть вчені і фахівці-медики.

«Вони вивчать діючі протоколи і реальні потреби чорнобильців Харківської області, щоб в 2017 році вони отримували саме ті ліки, в яких потребують», - підкреслив заступник керівника ХОДА.

Проект держбюджету-2017: що отримають аграрії

За в.о. начальника управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан інформації, сьогодні з чорнобильцями працюють 18 аптек в районах області, в місті Харків їх обслуговує КП «Обласний аптечний склад».

«На останній колегії обласного управління охорони здоров'я ми домовилися з представниками цих мереж про те, що в разі, коли чорнобильці приходять в аптеку до 12:00, а ліки, на яке виписаний рецепт, відсутня, то до 17:00 того ж дня аптека зобов'язується доставити препарат і отоварити рецепт. Якщо ці домовленості не будуть дотримуватися, ми будемо реагувати відповідним чином по кожному випадку », - розповіла Галина Сіроштан.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта