Допоки триватиме ожеледиця у Харкові. Прогноз синоптиків

08.12.2014 13:47 Суспільство
http://bucha.com.ua/ http://bucha.com.ua/
Починаючи з вихідних в Харківській області, як і в більшості регіонів по Україні спостерігаються складні погодні умови: туман й ожеледиця.

Ччерез ожеледицю сьогодні обмежено рух транспорту в окремих областях, зокрема в Полтавській та Одеській.

За даними Харківського регіонального центру з гідрометеорології, подібна погода на Харківщини протримається до 12 грудня.

- На найближчі чотири дні слід призвичаїтися до такої «слизької» погоди. Опади, які з'являтимуться, будуть переважно у рідкій фазі. Уночі очікуються морози до шести градусів. Удень температура буде на рівні -4...+1 градусів. Місцями туман, ожеледиця, на дорогах лід — усе це зберігається, - повідомила гідрометеоролог Євгенія Ляшенко.

Після 12 грудня температура буде практично такою самою, однак, змін зазнають опади. Вони переходитимуть у мокрий сніг. То ж 13 грудня слід очікувати місцями наліпання мокрого снігу, ожеледиця збережеться. 13-го температура трохи понизиться: уночі 3-8 грудусів нижче нуля, удень -4...+1.

Державтоінспекція у свою чергу закликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Зважаючи на погодні умови, водіям рекомендують збільшувати дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовитися від ризикованих маневрувань. А пішоходам державтоінспектори радять мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта