Кількість хворих на грип у Харкові стрімко зростає

28.01.2016 13:25 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Станом на 27 січня в Україні зафіксували 129 летальних випадків від грипу та ГРВІ.

За інформацією Центру грипу та ГРВІ ДЗ «Український центр контролю та моніторингу захворювань» МОЗ України та Державної санітарно-епідеміологічної служби України, за добу 27 січня всього в Україні зареєстровано 80 720 звернень за медичною допомогою через захворювання на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. З них 38 440 дітей.

За показниками останньої доби найвищий темп приросту захворюваності на грип і ГРВІ зафіксовано у Харківській, Житомирській, Миколаївській, Одеській, Волинській та Вінницькій областях. Порівняно з минулими даними захворюваність йде на спад у Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій, Сумській областях та м. Києві.

За 27 січня госпіталізовано 3 430 хворих, з них – 1 794 дитини. Серед захворілих на грип та ГРВІ 804 медичні працівники.

Обмежувальні заходи введені в усіх адміністративних регіонах України. Станом на 27 січня навчання залишається призупиненим у 11 885 загальноосвітніх навчальних закладах, дитячих навчальних та інших закладах.

Державна санітарно-епідеміологічна служба України рекомендує громадянам уникати місць масового скупчення людей, бути уважними до свого здоров’я та, у разі необхідності, вчасно звертатися по допомогу до медичних закладів.

У харківських лікарнях готують нові ліжка для хворих на грип

За оперативними даними лабораторій Держсанепідслужби за 27 січня лабораторно підтверджено грип у зразках 24 померлих (по 4 летальних випадки зафіксовано у Запорізькій та Київській областях, по 3 – у Донецькій та Черкаській, по 2 – в місті Києві, Одеській та Сумській областях, по одному випадку в Дніпропетровській, Кіровоградській, Чернівецькій та Чернігівській областях).

З початку епідсезону, з 28 вересня минулого року, на ГРВІ та грип в Україні вже перехворіли 3 млн 17 454 особи, зареєстровано 129 летальних випадків, - повідомили у прес-службу МОЗ України.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта