Партію фальсифікованих знеболюючих хотіли продати у Харкові (ФОТО)

23.10.2014 06:00 Суспільство
фото прес-служби СБУ фото прес-служби СБУ
Співробітники СБУ в Харкові викрили потужне підпільне виробництво фальсифікованих лікарських засобів з контрабандних медичних речовин.

 Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ.

З контрабандних препаратів з використанням виробничих потужностей харківського фармацевтичного підприємства зловмисники незаконно виготовляли фальсифіковані популярні лікарські засоби - карсил, спазмалгон, кетанов і анаферон, довільно визначали терміни придатності і пакували таблетки під маркуванням іноземних фармацевтичних компаній. Підробки зловмисники планували реалізовувати через аптечну мережу.

"Встановлено, що великі партії фальсифікованих на території однієї з країн Північної Азії препаратів та хімічних сумішей незаконно переправлялися на територію України літаками з приховуванням від митного контролю та через міжнародні поштові відправлення під видом "побутової хімії ", -  йдеться в повідомленні. За висновками фахівців, підроблені таблетки містили крохмаль, інші наповнювачі, які не дають ніякого медичного ефекту.


"Під час обшуків в офісних та складських приміщеннях комерційної структури було вилучено промислове обладнання, медичні субстанції і дві тонни готових "лікарських засобів "на загальну суму понад 10 млн грн", - додали в СБУ.

Головне слідче управління СБУ порушило кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Автор: Администратор сайта