Три двійні за одну добу народилося у Харкові(ФОТО)

29.04.2016 11:00 Суспільство
Фото Тамари Кіч Фото Тамари Кіч
Пологи прийняли у Харківському регіональному перинатальному центрі.

Зараз у відділенні недоношених дітей перинатального центру лежать п’ять пар двійнят. Як розповіла заступник головного лікаря обласної клінічної лікарні, керівник регіонального перинатального центру Ірина Кондратова, всі ці діти народились вагою до кілограма.

- У нас була доба, коли народилося три двійні. Ці діти зайняли усю апаратуру, яка була у відділенні реанімації. Ми навіть були вимушені докупити дуже гарну дихальну апаратуру і зробити окрему реанімаційну палату у відділенні, де далі виходжують цих дітей, - говорить Ірина Кондратова. - У цьому відділенні ми зробили замкнений цикл: якщо раніше ми цих дітей вимушені були переводити назад у відділення реанімації, щоб надавати їм респіраторну допомогу, то зараз ми робимо це у палаті поряд із мамою.

За словами лікаря, завдяки нововведенню різко скоротилася кількість випадків переводу цих дітей у реанімацію та кількість ускладнень під час виходжування цих дітей.

- Мама перебуває поряд із дитиною: сидить у кріслі, а дитина — у неї на грудях. Так вони можуть провести шість годин поспіль, у той час як дитині проводиться легенева підтримка. Це значно зменшує кількість днів перебування і виходжування, ці діти швидше набирають вагу і швидше виписуються з лікарні, - зауважила керівник РПЦ.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта