Способи приготування кави вдома

Promo

Тільки уявіть: ранок вихідного дня, ви прокидаєтесь і відчуваєте запах свіжозвареної кави та щойно приготованих сирників чи млинців. Погодьтеся, це схоже на ідеальний сніданок. Аромат заповнює весь дім і дарує відчуття теплоти.

Приготування напою вдома — безцінний ритуал, який хочеться додати до своїх ранків, щоб зробити рутину більш атмосферною. Сьогодні обговоримо декілька методів, як самостійно можна приготувати напій вдома.

Швидкість та простота: кавоварка

Сьогодні кавоварка — це вже не диво техніки, а буденний засіб для приготування напою. Залежно від виробника та функціональності машини ви зможете зварити як прості еспресо та американо, так і більш складні капучино чи лате. У вас може бути як ріжковий, так і капсульный апарат, достатньо лише замовити каву Lavazza в Києві — неймовірно насичений смак та аромат гарантовано. Зернова, мелена, капсули — вибирайте, яка більше до вподоби, та насолоджуйтеся напоєм.

Традиційна турка

Ледь не в кожній родині є турка чи джезва. Спосіб приготування кави по-турецьки не вимагає багато часу та зайвих зусиль. До турки необхідно насипати близько 8 грамів дрібної меленої кави (це приблизно чайна ложка з верхом), залити 100 мілілітрами води й поставити на вогонь. Необхідно стежити за напоєм — коли почне пінитися та доходити до краю посуду, його потрібно перелити у філіжанку та дати постояти декілька хвилин. Справжні поціновувачі можуть експериментувати з додаванням спецій. Кориця, кардамон, ваніль не лише доповнюють аромат, а й надають унікальний смак напою. Із цим методом ви можете створити власний секретний рецепт кави, який стане вашою візитівкою та своєрідним витвором кавового мистецтва.

Френч-прес

Ще один легкий спосіб, який не потребує значних фінансових витрат, — френч-прес. Попередньо посудину слід підготувати й обдати окропом. Потім необхідно засипати 10 грамів кави грубого помелу (для уникнення гіркоти) і залити 180 мілілітрами води для однієї порції. Щоб напій смакував краще, температура води має становити 90–95 °C (приблизно 30 секунд після закипання). Наступним кроком — перемішати гущу 1–2 рази. Після цього необхідно залишити напій на 4 хвилини. Наприкінці ви можете повільно опустити поршень, відділяючи каву від гущі.

Кава по-польськи

Напевно, найлегший спосіб приготування кави з усіх перелічених. Вам необхідно всього 3 складові: мелена кава, окріп та філіжанка. Краще використовувати зерна дрібного помелу, практично як цукор-пісок. Насипте необхідну кількість кави, залийте гарячою водою та залиште на декілька хвилин. Незалежно від того, який спосіб приготування ви виберете, головне — насолоджуйтеся кожною філіжанкою напою. Вдома у вас є великий простір для творчості та експериментів, а в Maudau ви можете знайти всі необхідні товари для створення кави. Не соромтеся пробувати різні методи, щоб винайти власний ідеальний напій!