Футбольна команда з Липців виборола бронзові медалі районних змагань

18.03.2024 15:52 Липці
Фото: ФК «Олександр» Фото: ФК «Олександр»

16 березня пройшли заключні матчі зимового чемпіонату Харківського району з футболу, після яких визначилися переможець та призери турніру.

Як передає медіа «Слобідський край», у суботу, 16 березня, пройшли фінал та гра за третє місце зимового чемпіонату Харківського району з футболу. У вирішальному матчі турніру зустрілися ФК «Харків» та МСК «Харків». Основний час поєдинку завершився без голів, і доля чемпіонства вирішувалася у серії післяматчевих пенальті, де сильнішим виявився ФК «Харків» – 4:2. Переможців нагородили унікальним перехідним кубком, виготовленим із гільзи снаряда 155 калібру.

ФК "Харків" - переможець зимового чемпіонату Харківського району з футболу, Харківська область

Вручення трофея переможцю змагань ФК «Харків»/ Фото: Харківська РВА

У матчі за бронзові медалі грали липецький «Олександр» і чинний чемпіон Харківського району «Нива» із Сковородинівки Золочівської громади. За словами головного тренера та спонсора липецької команди Віктора Єни, на груповому етапі перемогу з рахунком 4:2 здобув колектив із Золочівщини, тому «Олександр» хотів узяти реванш. І їм це вдалося.

На старті поєдинку липецька команда вийшла вперед. Після подачі з кутового рахунок у зустрічі ударом головою відкрив центральний захисник Владислав Коробкін, якого, до речі, визнали найкращим гравцем турніру. Згодом лідируюча команда подвоїла перевагу. Кирило Колесніков заробив пенальті, який реалізував Максим Топоров. Наприкінці першого тайму «Нива» відіграла один гол, але по перерві «Олександр» повернув собі перевагу в два м’ячі. Максим Топоров підхопив м’яч у центрі поля, наблизився до воріт суперника і метрів з 25-30 потужним ударом оформив дубль. Цей гол виявився останнім у матчі. 3:1 – «Олександр» виборов бронзові медалі першості.

– Взагалі була рівна та цікава гра: і в них були моменти, і в нас. Вважаю, перемога заслужена, рахунок по грі. Думаю, ми дуже гарно провели сезон, оскільки команди були потужні, котрі тренуються, отримують гроші, а ми, так би мовити, колектив на позитиві, що грає на бажанні. Пропустили попереду себе тільки харківські команди, плюс обіграли чинного чемпіона Харківського району, – сказав у розмові з кореспондентом медіа «Слобідський край» Віктор Єна.

Владислав Коробкін - найкращий гравець зимового чемпіонату Харківського району з футболу, Україна

Владсилава Коробкіна з ФК «Олександр» визнано найкращим гравцем турніру/Фото: ФК «Олександр»

Нагадаємо, наприкінці цієї зими Михайло Мудрик забив дебютний гол у 2024 році.

Ми також розповідали, що харківська велосипедистка здобула перемогу у Швейцарії.

Автор: Савелій Мякушко