"Металіст" повернуть у власність міста Харкова

11.03.2021 15:23 Спорт
Обласна влада проведе аудит власності ФК "Металіст", після чого передасть його у власність Харкова.

Таку пропозицію висловив сьогодні під час сесії голова Харківської облради Артур Товмасян. За його словами, секретар міськради Ігор Терехов та бізнесмен Олександр Ярославський заявили про намір про відродження клубу.

- Ми як представники мешканців області маємо зробити кроки до відродження клубу. В іншому випадку нас не зрозуміють ані у Харкові, ані у всій Україні, - зауважив очільник облради.

Артур Товмасян запропонував депутатам провести аудит власності "Металіста", що перебуває у власності області. Після проведення аудиту область передасть майно громаді Харкова.

- Вважаю, що це буде правильним кроком, оскільки відродження "Металіста" та повернення його на вищі щаблі футбольних рейтингів України сприятиме розвитку міста та області, - сказав Артур Товмасян.

Читайте також: Харківський «Метал» підсилився французьким півзахисником

Нагадаємо, до 2007 року стадіон "Металіст" знаходився в міській власності, напередодні 2012 року перейшов до обласної ради. Потім  2013 року майно було продане Сергію Курченку, а коли він від'їхав до Росії та відмовився від інвестиційних зобов'язань, "Металіст" повернувся до власності обласної громади.