Статті

Вигідне об'єднання: у Харкові розповіли про майбутні ОТГ області

Вигідне об'єднання: у Харкові розповіли про майбутні ОТГ області

В Україні триває процес об’єднання громад. На 22 грудня ЦВК призначила перші вибори у 86 об’єднаних громадах України. У цьому списку – й чотири ОТГ Харківської області: Донецька селищна, а також Кіндрашівська, Курилівська, Петропавлівська сільські об’єднані територіальні громади. "СК" дізнавався, які перспективи у новостворених ОТГ та які ще громади планують об’єднатися найближчим часом у Харківській області.

Тренінг про радіомовлення для громад: як створити спільний медіапростір

Тренінг про радіомовлення для громад: як створити спільний медіапростір

Де взяти гроші на відкриття радіо у громаді, як його оснастити та зробити корисний для аудиторії продукт – про це розповідали керівникам районних радіо Харківщини провідні українські радіофахівці на тренінгу, що відбувся в Харкові.

Який віник обрати для лазні

Який віник обрати для лазні

Для віника можна брати різні рослини, і кожна з них — по-своєму корисна й добра. Підбирати, який само віник взяти, потрібно, орієнтуючись на стан здоров’я.

Полин допоможе проти домашніх шкідників

Полин допоможе проти домашніх шкідників

Запах полину відлякує різних комах, причому не тільки паразитів: цю рослину використовують проти мурах, тарганів, молі.

Чорні та білі смуги харків’янки на проекті «Топ-модель по-українськи 3»

Чорні та білі смуги харків’янки на проекті «Топ-модель по-українськи 3»

Унікальна зовнішність, ідеальна фігура та акторська освіта допомогли 24-річній харків’янці Марії Міхєєвій стати учасницею телепроекту «Топ-модель по-українськи 3» на Новому каналі. Про підступні випробування від експертів реаліті, стосунки з іншими учасницями та життя після проекту вона розповіла ексклюзивно для читачів «СК».

Готуємо тортики: з випіканням і без

Готуємо тортики: з випіканням і без

Погодьтеся, що домашні солодощі набагато кращі, ніж магазинні. Справжня господиня знає, чим пригостити дорогих гостей. Тим більше, що деякі рецепти тортів готувати вдома зовсім нескладно, це можуть зробити навіть новачки — переконайтеся самі.

Навіщо і як обрізувати калину восени

Навіщо і як обрізувати калину восени

Щоб виростити калину — деревце чи кущ невеликого розміру, прикрашений гронами червоних ягід, потрібно дотримуватися певних правил догляду. Зокрема, вчасно її обрізувати.

Замість руїн – мистецький простір: у Лозівській художній школі відкрили виставкову залу

Замість руїн – мистецький простір: у Лозівській художній школі відкрили виставкову залу

Раніше для робіт вихованців Лозівської дитячої художньої школи, які неодноразово перемагали на міжнародних конкурсах у Франції, Швейцарії та Чехії, не було простору, де б вони могли презентувати свої картини. Проте, цього тижня в закладі відкрили сучасну виставкову залу з багатофункціональними можливостями.

«Машина часу» у Верхньому Салтові, або Нова музейна філософія регіону

«Машина часу» у Верхньому Салтові, або Нова музейна філософія регіону

Переміститися в часі на кілька століть назад, узяти участь у битвах, ознайомитися зі звичаями своїх пращурів і побачити їх скарби згодом можна буде в Історико-археологічному музеї-заповіднику «Верхній Салтів». До масштабних змін музейників Харківщини підштовхнув проект «Азимут культурного розвитку», який у регіоні реалізовував Харківський історичний музей імені М. Ф. Сумцова за підтримки Українського культурного фонду та Харківської обласної ради.

Гарбуз на зиму: маринуємо та робимо варення і цукати

Гарбуз на зиму: маринуємо та робимо варення і цукати

Гарбуз можна зберігати не тільки в цілому вигляді, а й в’ялити, робити цукати, маринувати — рецептів дуже багато, головне — не боятися експериментувати. Основна умова — гарбуз повинен бути стиглим. Підійдуть для переробки також плоди з пошкодженою шкіркою або відламаним хвостиком, тобто ті, які цілими зберігати довго не вийде.

Готуємо каші: рисову, сочевичну й перлову

Готуємо каші: рисову, сочевичну й перлову

Кашу можна приготувати з будь-яких злаків або бобових. А якщо додати до неї овочі або інші інгредієнти, з простої буденної страви вона перетвориться на святкову.

Олег Басилашвілі: «Я завжди знімався у фільмах, які мені були цікаві»

Олег Басилашвілі: «Я завжди знімався у фільмах, які мені були цікаві»

Нещодавно улюбленому артисту виповнилося 85 років.

Запечені яблука з рисовою начинкою

Запечені яблука з рисовою начинкою

Варіантів приготування цього смачного й корисного — і для шлунка, і для печінки — десерту безліч.

Кисломолочний сир: запах і колір допоможуть вибрати якісний продукт

Кисломолочний сир: запах і колір допоможуть вибрати якісний продукт

Купуючи ваговий або фасований сир, насамперед слід покладатися на свої органи почуттів. Зовнішній вигляд, а також запах здатні багато розповісти про продукт.

Укриваємо виноград на зиму: який матеріал використати

Укриваємо виноград на зиму: який матеріал використати

Саме час визначитися, який з відомих більш ніж десятка способів укриття обрати. Адже деякі укривні матеріали слід приготувати заздалегідь, а на це теж потрібен час, а подеколи й кошти.

Від буряків до космосу: чим жила Харківщина 50 років тому

Від буряків до космосу: чим жила Харківщина 50 років тому

Середина жовтня 1969-го ознаменувалася космічною у всіх значеннях цього слова подією: одночасно в космосі було відразу три вітчизняні космічні кораблі, на борту яких перебувало аж сім космонавтів.