Добкін і Чернов прийняли до елеватору першу машину зерна (ФОТО)

27.06.2013 07:55 Агропром
фото Тамари Кіч фото Тамари Кіч

У Харківській області розпочалася збиральна кампанія ранніх зернових та зернобобових культур врожаю 2013 року.

У поточному році збиранню підлягатиме 1000 га ранніх зернових культур, очікуваний валовий збір складає 4,5 тис. тонн при середній врожайності 45 ц/га.

Про такі показники в аграрній галузі повідомлялося у ході семінару, який зібрав сьогодні керівників та аграріїв регіону для обговорення питання організації збору ранніх зернових культур. У семінарі взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та голова облдержадміністрації Михайло Добкін.


- Стратегія збиральних робіт у поточному році має бути підпорядкована єдиному завданню - зведенню до мінімуму втрат зерна. Тому з урахуванням технічного стану наявних комбайнів і умов майбутнього збирання, потрібно прорахувати по кожному господарству і в цілому по району, скільки зернозбиральних комбайнів треба залучити додатково, і завчасно укласти відповідні договори з їх власниками. Зробити це треба негайно, - заявив губернатор.

ДОБКІН ТА ЧЕРНОВ ПРОГУЛЯЛИСЯ ПО ПШЕНИЧНОМУ ПОЛЮ. ФОТО ТУТ

Для прийому та зберігання зерна в області працюватиме 60 сертифікованих зернових складів із загальною потужністю зберігання 2227,7 тис.тонн.


- В загальному технологічному процесі вирощування сільськогосподарської продукції збирання врожаю займає незначний проміжок часу, але до нього готуються впродовж всього року. Результати ми побачимо після збору врожаю. Я не прихильник ранніх прогнозів, але певен, що Харківська область зробить достойний внесок у загальноукраїнський коровай, - сказав Сергій Чернов.

Після закінчення семінару голови районних адміністрацій і керівники області оглянули готовність техніки і зерносховища «Білоколодязького елеватору» Вовчанського району, на який поступила перша партія зерна.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта