Скільки врожаю вже знищили пожежі на Харківщині

06.07.2015 12:48 Агропром
www.novput.com www.novput.com
За останні два роки на підприємствах агропромислового комплексу Харківщини виникло 23 пожежі.

Вони, у свою чергу, завдали шкоди 12 будівлям, згоріло близько 300 т зернових культур, а прямі збитки склали понад 2 млн грн.

Про це розповів начальник управління державного нагляду та контролю ГУ ДСНС України в Харківській області Сергій Колосовський. 

Рятівник розповів про найбільш резонансні пожежі в аграрному секторі. Одна з них сталася 20 липня 2014 року в селі Білий Колодязь Вовчанського району. Там, на підприємстві «Лиман-Січ» горіло поле озимої пшениці площею 40 га. Збитки від цього склали 400 тис. грн. Поле загорілося від високої температури в результаті тертя механізмів комбайна.

Інша сталася 4 серпня у Близнюківському районі на полі Терновка. Там горіли тюки сіна. Пожежа залишила збитків на понад 250 тис. грн, знищено 900 тюків сіна. Причина — необережне поводження з вогнем.

Ще одна сталася 20 жовтня в селі Піщанка Красноградського району. На підприємстві «Вітязь" загорілася сушка, а з нею знищено 13 тонн соняху, що завдало збитків на 100 тис. грн. Причина — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації обладання.

- Переважно пожежі виникають саме через ігнорування правил пожежної безпеки, спалювання стерні, такі факти зафіксовані майже у всіх районах, - підтвердив Сергій Колосовський. 

Цього року при перевірці вже оштрафовано 52 фермери. А за 5 років закрито пожежними інспекторами 19 підприємств.

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта