Скільки ярих доведеться пересівати. У Мінагрополітики підрахували гектари

26.03.2013 15:43 Агропром
http://buzuluk.bz http://buzuluk.bz
З початку наступного місяця вітчизняні сільгоспвиробники планують продовжити весняно-польові роботи, що були призупинені внаслідок настання несприятливих погодних умов.

Пересівати наразі ж планується близько 300-600 тисяч гектарів.

Про це повідомив Директор департаменту землеробства Міністерства аграрної політики та продовольства Олександр Демидов, передає УНН.

"Погодні умови перешкодили аграріям продовжувати посів ярих зернових культур у ряді регіонів України. Оскільки потепління, за даними Гідрометцентру, наступить у першій декаді квітня, то сільгоспвирбиники півдня планують продовжити посівну кампанію з перших чисел наступного місяця, а аграрії центральних та західних областей зможуть приступити до весняної посівної. Наразі ж вони намагаються максимально концентрувати ресурси, аби провести весняно-польові роботи у більш стислі строки", - зазначив О.Демидов.

Він нагадав, що загалом до настання несприятливих погодних умов ранніми ярими зерновими засіяно 665 тисяч гектарів, або 22% до прогнозу. Тоді як до аналогічної дати минулого року було засіяно 418 тисяч гектарів.

Він зауважив, що відразу після повернення сприятливих погодних умов буде проведена оцінка стану і озимих, і ярих культур. Олександр Демидов допустив, що стан посівів зумовить перегляд структури посіву ярих культур. Пересівати наразі ж планується близько 300-600 тисяч гектарів.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта