Чергова провокація Росії. Як біженців з Донбасу показують східним сусідам

18.06.2014 10:52 Суспільство
http://vpenze.ru/ http://vpenze.ru/
Населення Донбасу виїжджає до Росії, але пасажиропотік не критично великий.

Як “СК” повідомив помічник начальника Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України з питань взаємодії зі ЗМІ Мирон Сидор, в останній час пасажиропотік між Україною і Росією у середньому зменшився на 8-10 %, але картина може змінюватися залежно від пункту пропуску.

Наприклад, у зв'язку з останніми подіями на пункті пропуску “Ізваріно” на Луганщині пасажиропотік збільшився. У той же час, за словами Мирона Сидора, казати про те, що біженці їдуть переважно в Росію, не можна.

- У Луганській області є пункт пропуску “Мілове”. Там кордон проходить посередині села. І росіяни створили штучну чергу. Коли люди почали їхати, пункт пропуску закрили на одну годину. В результаті утворилася черга, і одразу ж знімати це приїхали російські журналісти. Коли камери поїхали, кордон відкрили, і черга зникла. Таким чином нагнітається ситуація, - розповів Мирон Сидор. - За тим самим сценарієм діяли у випадку з автобусом, у якому їхали діти-сироти зі Сніжного. Тільки-но дітей перевезли в Росію, на кордоні їх вже чекали російська знімальна група.

Стосовно вчорашньої постанови Верховної Ради України про демаркацію сухопутного кордону і припинення пасажиропотоку з Росією, то коли саме кордон треба закрити, прикордонникам ще не повідомили. Поки що пункти пропуску працюють у звичному режимі. За словами Мирона Сидора, працює навіть пункт пропуску “Довжанський” в Луганській області, який перед цим утримували повстанці.

- По мірі руху українських військових по кордону просуваються і прикордонники. Ми одразу займаємо позиції на пунктах пропуску, ставимо блокпости, - сказав Мирон Сидор.
- Що стосується ситуації на кордоні з Харківською областю, то тут всі пункти пропуску працюють без змін.

- Єдине, що змінилося за останній час, це те, що були посилені наряди і патрулі. Також з'явилися армійці, які допомагають, - пояснив Мирон Сидор. - Проблем по Харківській області у нас не виникало.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта